Class Baking....

4:56 PM

Hari ni g kelas baking dengan my BFF Aiza Hamdan kat umah kak Zue Semanis Gula...

Mencari jugak la umah kak Zue.. huhuhu GPS pun stupid asyik bagi jalan salah jer.. last2 cari sendiri.. hahahha.. :)

Dalam keta sedang tunggu Aiza.. cunzz kan?? yer aku edit bg cunz.. hahahha

Jom mula buat kek.. kita pukui kasi kembang2...

Setelah itu kita kacau2 yer...

Bahagikan kepada 6 bahagian.. 

Ni yang dah siap masak.. penat giler nak masak sekeping2 tu.. kalo sorang2 mau bebai tak cukup tanah!!

Jom melepa...

Wahhh menarik gitu...

Dah jadi tower.. awat senget benget ni.. adehhh comot.. dah nama pun belajar kan..

Sapu luaq pulak.. kak zue cakap kiri kanan.. tapi tangan kami keraih.. kuikuikui

Tadaaaa hasil 3 tangan.. hahahah

Kita deco simple2...

Tepi-tepi tu punya la mengigil tangan nak buat.. herot petot... :p

Rainbow Cake dah di belak dua...

Wahh cepat letak dalam tupperware.. 

Ini coklat moist cheese cake.. tak yah bakaq pun.. unbaked jer.. 

Kami berdua dengan hasil kek hari ni.. kekekke 

* Ada sorang lagi student tp akak tu tak dpt join anak dia sakit.. so kami berdua jer.. Aiza.. u sempoi ok leh ngam dengan ai.. Luv u dear.. thanks coz being my friend

Iqbal kena tinggal siap amuk nak ikut.. hahah ammaa... amma hang ilekkkk

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

10 Comments

  1. Luve u too..& thanks for being my fren oso..:)

    ReplyDelete
  2. jue..camne nak buat unbaked cokelat cheese tuh..cam sedap je..

    ReplyDelete
  3. Aiza.. :) hope kawan sampai bila2..

    ReplyDelete
  4. bnyak step dear... dari base, cheese, mousse coklat & ganache coklat..

    ReplyDelete
  5. In shaa Allah jue..My MIL dh order renbow sempena FIL besday..hahaha..terkial² lah ai buat sensorang..nak pi beli barang..mixer ader 1 jerk..kak zu pakai 2 skali..cm ner..hihihi

    ReplyDelete
  6. waaaaahh, cantiknya jue. bestnya dapat join kelas kan?

    lps ni boleh ambil tempahan dah tu :)

    ReplyDelete
  7. hahah tak berani nak ambik tempahan la kak ida.. ni nak belajar buat makan2 jer.. huhuhu kalo sorang2 jenuh bebai nak buat

    ReplyDelete
  8. Jue, bg la resipi kek rainbow ni..mcm sodap je..hihi

    ReplyDelete
  9. ashira.. kalo ashira gogel resepi kek rainbow sama jer mcm jue g belajar..

    ReplyDelete

Like us on Facebook