Gadget & Tupperware @ My Small Kitchen.

11:35 AM

Semenjak giler membaking ni.. aku mula jadi kerajinan skit la ke dapo aku ni.. walaupun dapo tak cantik.. siap perli en papa.. papa dapo kecik malas la nak masak.. kekekek :p sikit demi sikit tupperware penuh tepung macam2 sampai kena label.. hahaha gadget2 pun dah makin penuh.. tak tau nak campak mana dah... 

Microwave oven ni beli nak dekat 4 tahun.. pernah sekali rosak g repair tau.. senang nak panas nasi ker lauk ker.. pehtu nak cairkan butter kita putar jer pehtu cair.. :)

Oven yang sangat berjasa sekarang ni.. dan oven ni la aku rajin duk gogel resepi dan try resepi2 baru.. cewei la katakan.. hahahhah sian tau dekat 5 tahun kawin baru dapat beli...

Hahhh merdak2 ni aku kumpul skit2.. ni ada lagi mana la tempat sapu cream, tempat potong kek.. ehh ada banyak lagi ni.. ntah aku campak mana.. dah tak jumpa.. nanti kena cari balik....

Loyang semakin menambah.. papa cakap mama nak buat apa bnyak2 loyang tu.. jangan duk wat perhiasan plak.. huhhhhh

Set tupperware letak tepung-tepung bagai.. siap kasi label.. kalo tak aku tak ingat menatang apa duk dalam tu.. hahahha.. dah la aku tak kenai...

Satu sudut lagi.. ni tempat port qeram duk munggah harta2 mama.. sabo jer..

Hahhh ni lah handblender aku tau.. bukan handmixer.. aku belum dapat beli lagi handmixer.. ingat nak beli Kitchen Aid tu.. tapi mahai yarabbi.. so aku nak beli yang cikai rm80 pun belum dapat lagi tau.. huwaaa handblender ni lah banyak aku buat kek dah tau.. tapi semalam dah jahanam.. loose dah pemusing tu.. kena beli handmixer.. papa please mama nak handmixer ker standmixer ker.. nanti papa tambah skit erkk..

* Korang mesti macam aku kan.. semua perempuan suka benda-benda macam ni.. :)

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

2 Comments

  1. Vote for stand mixer pn Jue..hehehe

    ReplyDelete
  2. wokeh.. stand mixer yer.. kalo nak wat renbow kek kena 2 weh.. erkk cmner tu.. kekkekeke

    ReplyDelete

Like us on Facebook