I Luv BabyWearing..

12:00 AM

Selepas Iqram lahir aku ada jugak survey2 untuk cari babywearing.. Ssbnya aku malas nk guna stroller.. Hukk yg iqbal dulu pun aku dah let go . Susah sbb qebal tak nak duduk dlm tu.. Dia nak berdukung jer.. rugi beli.. 2, 3 kali guna pehtu simpan jer..  

Ada jugak hasil selidik aku tentang ring sling la, merak la, meitai la macam2 lagi.. Tapi yang memudahkan aku is MERAK sebab guna clip.. Kalo ikat2 ni adeh kang longaq ikatan dia mau jatuh anak aku.. Kalo ring sling lagi aku takut.. Huhuhu jenoh meloroih iqram.. Ohhh tak sanggup...

Merak ni aku beli dari NeedzaNeedle.. Owner ni dia duk putrajaya.. Masa aku tempah merak ni hampir 2 bulan jugak la.. Turn aku lambat skit coz ramai org beli.. Huhuhuhu penat jugak nak tunggu dan nak ngendong qeram kalo shopping...

Front carry

Back carry

Dengan adanya benda ni senang la nak dukung qeram.. Kalo nak shopping barang2 dapo pun senang.. Masa baby aku lebih gemar letak depan.. Kalo dah besaq 1 thn aku suka letak blakang.. Kalo letak dpn mcm org mngandung jer.. Kuikuikui...

Jom la bertukar ke babywearing.. Ekceli jgn guna carrier yang mcm duduk tak elok.. Biar kangkang mcm ni elok.. Next entri aku post sebab apa tak elok.. 


MamaJue & PapaMimi Story


/>

You Might Also Like

2 Comments

  1. kak idakan teringin nak beli carrier, ring sling dh ada. tapi suami kak ida kata dia xnk guna baby carrier tu. sob-sob

    ReplyDelete
  2. lohh pasai pa.. lagi senang mcm ni.. akak mcm2 ada.. jue suka merak ni.. kalo mei tai bagai jenuh ikat.. heheh

    ReplyDelete

Like us on Facebook