Dapur Dah Siap...

9:02 AM

Alhamdulillah... itu jer aku nak cakap sebab dapo dah siap 80% pada hari ke 7 iaitu 7 May baru-baru ni... Syukur sebab tak payah berabuk dah.. huhuhuhu aku ni tak tahan dengan habuk.. mulalah nak menggaru jer.. kaki takder berdebu putih setiap kali jalan.. tapiiiiii yang tak tahan kena sapu mop sapu mop susun.. ohhh dah macam kukus grill panggang jer bunyinya.. ngeeee.. malam tu jugak aku dgn en papa kemas.. anak-anak aku tinggal jer kat pengasuh kejap.. dekat kul 9 baru ambik.. sian depa.. kang ada bebudak tu ada la tapak kaki comei depa.. memula aku mop bahagian ruang makan sampai dapo.. perghhh habuk banyak weh.. sebab aku dah suruh depa tebuk lubang sana sini.. hambek padan muka aku.. huhuhu jenuh gak la.. yang sakit hati asal mop duk rasa debu lagi.. 4 kali jugak la mop.. aku jangan cakap tumit aku dah sakit daaaaa.. pakai kasut pun sakit.. wehhhh nampak sangat keberatan aku tu kan.. hekhekhek..

Kemas punya kemas.. alih sana sini adehh siap jugak la susunan setiap sudut... aaarr lupa nak citer pasal bebudak tu.... aku pasang upin ipin kat dalam bilik & pintu kunci.. kang depa keluaq mengacau ja.. hehehe umpan dengan upin baru depa duk diam.. tambah-tambah yang adik tu.. hohoho.. kalo tak mama tak leh buat keje.. dekat kul 2 pagi jugak la kemas dengan en papa.. perghhh sakit tumit weh.. mata mengantuk.. sure esok aku mc ni.. hehehhe... 

Hasilnya dikemas.. pintu belum siap.. lagi 2 minggu baru siap...

Almari dapo lama masih sayang so kami gunakan untuk letak oven & microwave.. alahai...takder ruang sebenarnya.. itu lah dapo cinonet katakan...

Di satu sudut yang paling aku suka.. heheheh kemas teratur jer.. alaaa kejap jer tu.. nanti mai penyegan baloq liat berterabuq jugak.. hahahhaha

Ruang singki dan gantungan tu.. hahh yang wayar biru putih tu penapis bioaura den.. itu pasal la paip air macam tu.. erkkk bioaura tu eden belum bayaq sekupang lagi kat mama.. nanti erkk mama.. ngeeee

Semalam 8 May aku mc ler. sebabnya pagi marin betis aku "tarik mengkarung" huwaa sakit wehh.. macam masa kena peknen dulu gitu.. tetiba tak peknen kena jugak..oh noooo tak sanggup sakit.. menjerit2 panggil en papa suruh urut.. huhuhu so aku pun MC.. memula mc nak buat-buat tapiiiii kena mc betui2.. nak jalan dah heret tapak kaki tau dak... bangun pagi tu bukan nak rehat.. aku kemas lagi dapo tu.. hambek tak padan dengan sakit tu.. biasala bukan reti duk diam kan.. dari berdiri sampai duduk la buat keje.. nasib ada kerusi Ikea tu.. heheheh tak abis2 aku dengan Ikea kan.. ngeeeee

Tengahari papa balik baru kami pi Klinik.. lepas balik dari klinik.. haaaa bermulalah cuci mencuci.. huhuhu en papa silalah mop di ruang tamu.. berabuk teruk giler.. aku tak kacau sebab tak larat kuasa tiga dah time tu.. abis kena mop rak tv.. sofa bagai.. huwaa ayat-ayat Kursi yang gantung tu kena basuh semua berabuk.. wayar2 berselirat kat tv kena lap.. aku dah duduk jer.. en papa tanya mana lagi nak buat.. aku bagi arahan.. hahahha dah macam MEM besaq plak.. lepas abis mop bagai.. kami decide nak ubah sofa.. bosan la asyik kedudukan yang sama kan.. pusing punya pusing.. last kami buat macam ni.. tengok jer la.. hehehhe

Dah berubah.... :) nampak la ruang besar skit.. haaaa yang shelf aku pasang tu lah aku nak letak stimix dan juga tepon.. gara2 nak lari dari dak kecik Iqram... lepas ni Iqram tak leh capai dah.. jangan duk main plug sudah.. 

Hohoho dah2 aku nak g breakfast ni.. shake pagi ni siap aku blend lagi.. cappucino + vanilla shake... nyum2.. hahaha padahal tak baper nak lalu tekak.. gagah jugak la...

Hahhh nanti lepas pintu siap dan pasang aku akan buat entri berapa kos semua.. tunggu yer... 

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

17 Comments

  1. Huhu..kemas jerk umah u..umah ai berterabur..

    ReplyDelete
  2. jue..

    1st...cantik sungguh dapur!!wpn dah komen kat fb..nak gak komen kat sini..

    2nd..waaa..simpul mengkarung..blk kg baru2 ni akak kena lagi..sakitttt..huhu...

    3rd...rumah jue luas berapa ye..sofa rumah akak mcm ala2 sofa rumah jue pun ada..hehe..tp, sofa jue cantik lagi la..sbb sofa rumah akak dah habis kena cungkil2 dgn dak danial ni..huhu

    ReplyDelete
  3. aiza.. kemas skit2.. nanti terabuq balik.. huwaaa

    ReplyDelete
  4. kak ayu..hehehe tq2.. ohh akak panggil simpul mengkarung ekk.. jue panggil tarik mengkarung.. sakit nak mampus..... ruang umah tu tak sure baper kak.. ala dah 2 tahun sofa ni.. patah dah hujung.. tu pun dah repair.. sayang...guna sampai abis2..

    ReplyDelete
  5. comey ar umh..kemas & simple jek..

    ReplyDelete
  6. comei mcm tuan dia tak izwa?? hehehe... malas nak sarat2 barang.. teringin nak letak lemari kaca tu pun tak berani takut bebudak ni katok..

    ReplyDelete
  7. cantik..kemasnya rumah.. kak ida x update2 lagi, malas nak ambil gambar..hahahahaha

    ReplyDelete
  8. waaa..dapur ku rumah ku.... hehehe tahniah.. cantik... comei... kemas.. semua ada... bila nk p jenguk real2 taw.. heheheh...

    ReplyDelete
  9. waaa.... comeiiii.. cantik.. dapurku rumahku... tahniah... penat2 berbaloi weh... haih bila nk p jenguk real2 taw.. huhuhu... tergin nya nk cm niee... ;)

    ReplyDelete
  10. kak ida.. ni rasa memula jer kemas.. cuci 1 umah teruih.. sebab berabuk sangat2.. cepat la ambik gambar & update.. duk tunggu hari2 tau dak.. hehehhe

    ReplyDelete
  11. heheh diyana.. berhempas pulas.. wahh ayat tak bleh blah.. mai la nanti.. ala nanti ada la tu..insyaAllah...

    ReplyDelete
  12. Salam Kenal Jue..singgah sini n follow..suka tgk dapur tu..kemas je..tetiba rasa cam nak balik rumah n susun balik perkakas dapur yg ade..hihihihi

    ReplyDelete
  13. nie baru 1st kemas..nanti esok sure berubah lg..hehehe..kita nie kan terlebey rajin jue.. :)

    ReplyDelete
  14. salam kenal aida.. jue dah follow ur blog.. hehe tq.. masih belum siap tu.. nak tunggu pintu jer lagi.. :)

    ReplyDelete
  15. heheh lyn.. memang gitu nanti sarat la atas tabletop tu.. mcm2 ada nanti..

    ReplyDelete
  16. Cantik dapor jue. Tak yah kabinet ataih pon xpa sbb kabinet sedia ada dah lawa..ok laa.. Puah hati dah na..dapor idaman kalbu.dah brapa lama jue dok habaq pasai dapoq. Taaa raaa... Dah dpt..yeay!!. Mak aih..panjang pulak komen. Hehehe

    ReplyDelete
  17. cantik dapur =)

    salam kenal..ila follow sini yer

    ReplyDelete

Like us on Facebook