Dapur Kecil Ku, Tempat Masak Ku....

12:00 AM

Hampir sebulan dapur kecilku sudah siap.. syukur alhamdulillah.. so lepas ni kena la rajin masak.. hohoho tak jugak la.. kelam kabut skit sejak kebelakangan ni dengan majlis kawin la.. kenduri sana sini la.. dengan anak-anak tak sihat la.. so untuk aku mengupdate tentang dapur kecikku ni terbantut sebabnya aku takder idea nak story morry tentang ini semua.. 

Untuk pengetahuan korang semua.. dapur aku ni abang zaidan jiran aku yang buat.. sebab kami kenal so kami bagi dengan dia la.. kalo suruh kedai buat.. hmmm kami fikir mesti $$$$ duit banyak jugak nak guna.. 1st payment kami bayar RM5000.. tu puaih simpan la.. itu modal nak buat table top, pecah pintu dinding semua.. dan juga modal untuk buat pintu.. memula nak buat melamine.. tapi aku tak minat melamine sebabnya tak berkilat.. hohoho tak tidoq malam jugak la aku memikirkan soal pintu dapur aku ni.. diskus punya diskus.. last2 aku nak buat jugak la pintu 3g.. ohh table top aku buat konkrit dan tile aku pilih kaler hitam yang jenis besar.. aku tak tau size apa ntah.. kelupaan dah aku.. aku buat L shape sebab ruang dapo aku yang cinonet ni kan.. at least buat L shape tu nampak besaq la skit dari yang dulu.. ok balik pasai pintu.. modal utk buat pintu tu dalam RM1700 macam tu la.. tp kalo nak buat 3g punya kena tambah lagi RM500.. so pejam mata tambah lagi... fuhh nak tak nak.. ni bawah jer dulu kalo atas mampuih berapa plak.. bleh plak hutang2 dengan tokey tu.. hehhehe... tak apa lah demi kamu dapo ku sanggup berlapo tau.. hahahha

Paip air aku beli sendiri sebab aku ada pilihan aku.. bleh tengok kat SINI.. Pehtu singki tukang tu beli lah.. memang aku nak 1 jer tak nak 2 sebab nanti makan ruang.. aku nak ruang... untuk dapur plak aku beli jenama Haier.. citer tu kat SINI... pehtu segala mala aksesori gantungan aku beli kat Ikea jer.. ahh tak larat la nak cari link.. korang leh baca dalam blog ni.. tu pun kalo korang rajin.. ahak...

  • Bayaran utk permulaan pecah dinding, table top, beli barang2 : RM 5,000.00
  • Tambah untuk buat pintu 3g : RM   500.00
  • Beli aksesori kat Ikea *anggaran aku jer : RM  200.00
  • Paip air mahai : RM   170.00
  • Dapur jenama Haier *takder hood : RM   370.00
  • Wiring 1 umah tambah plug + lampu : RM    360.00
  • Baki tukang dapo : RM   1,000.00
    • TOTAL SEMUA : RM 7,600.00
Hahhh tu lah total semuanya.. ni yang kecik2 aku tak kira ni.. ni yang aku nampak saja.. kalo kat luar aku nak bayar segedebuk tak der la.. ni pun leh berhutang2 lagi dengan abang zaidan tu.. hehehe nasib la dia paham.. aku pernah tanya untuk atas saja berapa plak.. dalam kurang RM 2500.. perghhh perghhh mahai ok.. nanti la.. tu pun sebab aku nak pintu 3g.. gaggagaga.. nenanti la.. sekarang abis ilek duit ni weh... tahun depan la mula nak menabung.. hohoho..


Ni lah hasilnya dapur kecil ku.. merah ang ang.. nasib bukan pink.. kalo tak en papa muntah hijau nak masuk dapo ni.. muhahahha.. aku pun tak dapat bayangkan kalo PINK.. omg!!!... ngeeee 

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

10 Comments

  1. canteklah jue..cantek sgt!

    banyak juga ongkosnye ye? fuhhh kena simpan dari sekarang nie kalau jadi beli rumah tahun depan

    thanks for sharing ye jue

    ReplyDelete
  2. cantik..suka warna merah ni..terang je mata..

    ReplyDelete
  3. cantiknyaa..nice deco!!!hihihi...lepas ni kena rajin masak la kan dear..

    ReplyDelete
  4. Siyes cantik dapur U..geram jerk tengok..

    ReplyDelete
  5. cantik kan.. tapi masih belum puas hati sebab belum cat kaler putih.. yg atas pun belum pasang lagi.. tunggu ada duit balik baru buat pulak.. hehehhe

    ReplyDelete
  6. hai. aida terjah sini time google pasal dapur kecil :-)
    aida tgh survey utk rumah juga. tapi lom siap, next year in shaa Allah siap nyer :-)
    besar gaks belanja ekk. background nyer tu tiles kecik kecik ekk?

    anyway, sudi la join segmen aida kat blog ye ~ http://adianiez.blogspot.com/2013/06/sedang-ingin-bercinta.html

    aida follow...

    ReplyDelete
  7. tq aida.. jue dulu pun nak buat dapo google jugak.. heheh.. at least kita cari maklumat.. :) tiles kecik2 tu 1 tile sebenarnya..

    tq follow jue.. jue akan follow aida jugak ok..

    ReplyDelete
  8. wahhhhh, cantiknyaaa dapur akakkkk! :)))

    ReplyDelete
  9. heheh dapur nadia lagi cantik.. ni belum abis touch up.. ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete

Like us on Facebook