Jalan-Jalan Hari Ahad..

3:36 AM

Assalamualaikum.. weekend yang panjang 3 hari.. ala 3 hari jer.. tu pun boleh la nak rehat + jalan2.. semalam aku dengan en papa memang bosan tak tau nak g mana.. so en papa ajak g Times Square sebabnya nak tukar simkad dari Maxis to Umobile.... kami pergi bertiga jer kan Qebal kat Kedah... memula ingat nak g naik ulat2 a.k.a train tapi mama kena dukung Qeram..so mama tak sanggup naik train.. heheheh... fuhh boleh tahan keberatan dia.. mau patah pinggang aku ni.. aku dukung dia kot belakang.. so ramai la duk ngacau dia kat belakang.. hehehee... :)

Ini kat Times Square.. duk jalan atas air apa ntah.. ada 1 tangga tu bunyi piano.. hehehe.. jakun duk panjat tangga tu.. :p

Tempat ni last aku datang masa dating dengan en papa.. 6 tahun lepas.. tak pernah masuk pun.. tengok jer..

Disebabkan card ni la aku nak datang Times Square...

En papa pun dah tukar.. Papa poyo... hekhekhek

Lepas keluar dari Times Square kami g jejalan kat Tasik Perdana.. tapi tak turun pun.. pehtu aku ajak g Tugu Negara.. hekkk apa kehei g tempat ni.. seingat aku pi tempat macam ni masa sekolah rendah.. humang aihhh hahahah aku duk sini dah lama tak pernah jejak ok.. hahahaha en papa lagi la.. dia kata kita kena mengingatkan pewira negara.. bla bla bla.. hahahha.. patriotik la sangat kan en papa ni...

Tugu Peringatan Negara Malaysia.. 

Aku tukang snap gambar jer.. 

Kalo mcm ni memang gambar papa la bnyak.. kalo suruh dia snap pix aku tobaq gegaq!!! gggrrrr 

Tak dan baca pun.. malas nak ingat sejarah.. sebab sejarah aku memang selalu fail dulu.. nasib SPM aku dulu tak togei.. dapat spek mata jer.. korang paham kot gelaran aku bagi tu.. :p

Lagi.. adik plak kalih muka kebelakang... adehh spoil betul..

Aku musykil kenapa tugu ni ramai org datang.. banyak pelancong lah yang datang melawat.. orang Malaysia takder pun g situ.. boleh kira berapa kerat je ada... memang tak berjiwa patriotik betul orang kita ni kan.. hehhehe

See Qeram takut betui dengan patung tu.. sampai peluk papa tak mau lepaih.. apa la adik ni buaih sungguh tapi benda mcm ni adik takut.. hek eleh adik ni.. hahahah

Tengok tu sampai tak mau tgk patung batu tu.. punya la takut.. hahahha 

Kecik jer di jari mama... :p

Ok mama nak pulun snap.. siap buat timer 10 saat pehtu lari.. tu pun letak atas jalan jer.. ngeh ngeh ngeh.. gigih aku nak bergambar penuh.. hahahha

Lepas berpeluh jejalan kat situ.. erkkk jalan sampai peluh ok.. sebab panas kat situ.. kami terus g Sungai Besi.. nak minum2 kat situ.. tapi en papa ajak g buat terapi ion tu.. aku pun ok jer kalo en papa yang nak bayar.. hahahha.. ekceli aku tak baper nak percaya la benda macam ni.. sebab masa dia pasang lektrik tu kan dah nampak buih2 keluaq.. pehtu air dah mula keroh.. so kalo tak letak kaki pun mesti keroh kan kan kan.. ntah la orang nak berniaga kan.. aku malas nak bergaduh dengan en papa ni.. ;p

Kaki aku sebelum bermula terapi.. air jernih jer.. 

Setelah 30 minit jadi macam ni.. hmmm acerner?? leh caya ker??

Ini plak kaki en papa...

Setelah 30 minit jadi gini.. lagi hitam.. hmmm musykil aku..

Apa2 pun aku 50-50 jer.. malas nak bertekak dengan en papa yang mana betui kan.. hahahah so lepas abis tu terus balik umah.. Qeram dah ngamuk2 nak tido.. sian dia jalan sakan sampai tak lena langsung.. pehtu mula la buat perangai cantik dia tu.. amboi biasa dia.. Ohh aku update blog kul 3 pagi sebabnya semalam pulun beli tudung aidijuma.. yer semalam sale sempena Hari Malaysia.. :) fuhh asyik error jer tau.. nasib lepas jugak beli.. lepas ni dah boleh stop beli tudung.. korang bayangkan semua tudung 50%.. yang plain harga RM 3.50 yang double tone RM 2.50 giler babeng tak beli kan kan kan.. ngeee cukup la beli kang en papa kata aku sawan beli tudung aidijuma.. hekkk en papa oii time murah la org giler beli kan jimat namanya tu.. apa la en papa ni.. (*__________*) 

Selamat Hari Malaysia U all...

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

2 Comments

  1. gelak besar baca jue lari nak snap gambar set timer tu hahahahaaaa :)

    berjalan sakan ye? wina pun dh lama teringin nak bawak budak² tue naik tren pegi KL ke tapi takut lemau uhuhuu kang separuh jalan wina dah mintak balik

    times square tu entah bile last pegi..masa muda² dulu kot

    ReplyDelete
  2. hehehe jue sndiri pun tergelak buat mcm tu.. org pandang jer kami.. ngeee.. yer la nak suruh org snap gambar malu.. gigih buat mcm tu tau..
    jue tak berani kalo abg dia ada.. sbb abg tu akan mintak macam2..

    ReplyDelete

Like us on Facebook