MamaJue Review

Mama Jue Review | Jamu Ratu Malaya

7:00 AM

Dah seminggu aku menggunakan product Jamu Ratu Malaya ni.. erkk aku ni bukan la jenis makan ikut teratur sangat.. kalo vitamin tu kejap aku makan kejap aku lupa.. tak pernah konsisten.. ngeh ngeh ngeh.. orang kata hangat2 taik ayam.. hahahaha... bab jamu2 ni lagi ler.. tambah2 ayaq.. aiyooo makan jamu tu dekat singki la wa cakap sama lu.. satgi aku nak uwek balik...hohoho ingat lagi masa lepas bersalin Iqbal dulu. en papa beli pati ikan haruan dengan gamat.. kalo diingat balik memang aku kena hempuk dengan dak laki aku tu.. dia marah giler sebab aku tak makan.. wehh sangat tidak sedap tau itu pati haruan.. baik aku meratah ikan haruan tu lagi sedap.. yark yark yark.. kalo ada kapsul ikan haruan aku boleh la telan.... kalo ayaq macam tu, hmm alamatnyer memang bercinta la nak perabih 1 botol kecik tu.. ngeeeee

Hahhh balik tajuk di atas.. aku nak story skit la selepas aku makan product Jamu Ratu Malaya ni.. 

Jamu Persis Dara
Hahh product ni orang kata sedap la berkesan la.. bagi aku memula makan.. MasyaAllah awat tak sedap ni.. dah nama pun jamu beb.. rasanya korang tahu kan?? Alaa macam herba2 yang dah diblend pehtu masam2 skit. pehtu isshh tak leh nak citer korang kena rasa la.. ehh laki tak boleh yer.. ini anak dara, mak dara boleh makan.. aku gagahi jugak ler beb nak perabihkan jamu ni.. yark pun yark la.. redha & pasrah gitu.. hohoho.. tahap keberkesanannya yang mak2 dara ni akan rasai la.. itu korang dengan husband korang jer tahu.. tettttttt 

Hot Oil Susu Kambing & Daun Melong
Hahh yang ni aku pun tak suka jugak kalo nak menyapu pada perut peha aku ni.. sebab aku jenis tak tahan panas.. satgi panas mula la nak aku pi basuh balik.. ngeee ngelat... tapi tapi.. aku tahan jugak sampai ketiduran ok.. takder la panas macam product2 lain.. sebab dia panas bahang kejap pehtu dia akan sejuk balik.. fuhh yang tak bleh blah en papa siap sapu banyak2.. itu nak kasi aku mati gamaknyer.. fuhh dalam bilik tok sah cakap dah bau minyak angin.. Qeram lagi la.. dia tak nak langsung duduk tepi mama.. hehehhehe pedih mata kot.. wakakaka.. kita tengok la lansing ker makin berlemak lagi daku ni.. aku cuma fokus tang perut & bahagian belakang jer.. tang peha ni aku tak sanggup sapu satgi panaih!!!!

Ice Tea Peach Mengkudu
Kalau ice tea aku taram minum bergelen2 takper.. ini dah masuk peach & mengkudu ni adedede perit jugak la.. aku bukan buat skit jer.. aku bancuh masukkan dalam botol air Herbalife aku tu.. bukan 2 liter punya.. 1 liter jer.. kalo 2 liter mau aku besiaq seharian.. memula tu rasa tak baper nak lalu.. tapi minum jer la.. memula berulang jugak la ke toilet... buang toksin la kunun.. bedasah jer la minum.. Puan Rozita kata minum jer banyak2.. nanti kulit cantik.. ok kita dengar jer cakap dia..

Jus Mangga Merah Collagen
Yang air ni aku tak baper gemar sangat.. kalo mangga tu aku leh hentam makan berbiji2 pun takper sebab aku suka makan buah.. tapi kalo buat air ni aku bukan macam en papa..sebab dia hantu air mangga.. aku plak tak leh lalu kat tekak ni.. aku ada la bagi kat en papa suruh try minum dia cakap yark tak sedap.. cisss maybe rasa collagen tu kot.. aku ni ayaq mangga memang bukan ayaq pebret aku la.. huwaaa tabah ler nak kena perabihkan benda ni.. b4 sleep aku minum la.. nak buat sejuk bleh.. suam bleh.. tapi dah aku makan JPD tu aku kena pantang ice.. so aku kena buat suam2 jer.. ok pejam jer mata dan telan jer ayaq tu.. ppfffttt T____T


Betui la orang kata kan.. beauty is pain.. yer betui aku sukung 101% hahahha... so en papa kata kalo berkesan boleh beli lagi.. T___T ok mak jemah kena redha makan jamu la lepas ni.. huhuhuhu


MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

3 Comments

  1. this is nice... but still kena jaga makan jugak tau... and plish drink warm water banyak2... let me know the feed back yahhh.. ;)

    ReplyDelete

Like us on Facebook