Dondang Sayang, Putrajaya

12:00 AM

Dondang Sayang.. hahh ni lah perahu kat Putrajaya tu.. dah lama nak naik nyer tapi tak pernah nak pi naik pun.. ntah la naper kalo g Putrajaya tak pernah pun menjelajah semua tempat.. dah ada anak 2 ni kena la ada plan untuk bebudak tu.. macam kira jalan2 bersama keluarga la.. dah promise dengan Qebal nak naik boat.. so kemarin aku ajak en papa g sana.. 

Tempat ni dekat dengan Masjid Putra dekat dataran Putrajaya... tapi kena turun tangga dari dataran Putrajaya untuk ke Tasik Cruise Putrajaya tu.. menapak jugak la nak turun tangga tu.. cari punya cari sebelah kiri tu jer.. fuhh tak pernah pi tang tu pun.. :p alaa kalo korang sesat tanya jer orang2 situ.. sure jumpa.. 

Jom la tengok gambar2 yang sempat aku snap kat sana.. Malas plak nak upload kat FB.. so aku simpan jer kat dalam blog.. T____T

Harga tiket.. ahh kalo time promo murah jer.. 

3 hero I H

Tu lah boat dondang sayang.. tp aku panggil dondang dendang.. gagaggaa

Boat tu kami jer naik..

Muka excited Qebal.. Qeram takuttttt

Panas time ni.. tak kesah la.. jalan kan..

Mama paksa Qebal snap gambar.. 

Hahh nampak Masjid Putra... pix wajib ni

Papa & Qeram.. 

Hmm tengok la Qeram tu penakut.. 

Qebal syok kata boleh tengok fish..

Unik betul boat or gondola ni.. kesenian dia terserlah..

Habis la en papa Qeram takut sungguh..

Mama ajak snap kat sebelah depan boat..

Papa dah kaku kat situ sebab Qeram.. hehehe

Mama yang berselfie tak abis2.. 

^____^

alaa muka Qeram takder.. 

Gambar mama & Qebal jer banyak ni..

Mama lagi..

dan lagi....

See muka takut dia.. aduii memang dia takut ayaq..

Qebal berani.. mama yang risau takut jatuh dalam ayaq tu..

Hehehe mama lagi...

Qebal happy jer.. 

Qeram cute dengan life jacket tu.. comei sungguh..

Dah takder pergi mana2 dah... tunggu 9 Mac & 10 Mac nanti.. sebulan jer lagi.. ke mana??? tunggu... ngeee ^___^

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

4 Comments

  1. pernah naik lunch cruise. syok juga dapat makan kat tengah tasik, mcm dlm movie. lepas tu amik gambar putrajaya dari atas bumbung kapal. cantik!

    ReplyDelete
  2. bestnyee jue!

    ni jue pegi time promo ke? bile time promo dia? harga?

    ReplyDelete
  3. dieya... yg cruise tu skrg tgh promo.. rm15 kot for adult.. tp syok boat ni lagi best2..

    ReplyDelete
  4. Vna.. tak la.. harga pakej 2 adult 2 kids tu lah.. huhuhu qebal la nak naik boat.. layankan jer.. kat mines tu pun tak tau rega.. agak2 mahai dak kat mines tu?

    ReplyDelete

Like us on Facebook