Craving Ayaq Asam + Ikan Rebuih

8:45 AM

Petang kemarin tekak ni tetiba nak makan ayaq asam dengan ikan rebuih.. cehhh sampai kecur air liur aku tau tengahari kemarin.. parah kalo mengidam macam ni.. balik kerja jer terus g kedai beli ikan termenung.. padahal memang nak perabihkan cili hidup dengan tomato tu.. membazir jer.. nak tak nak aku kena fikir nak kena habiskan jugak tomato tu.. satgi en papa bising.. ^_____^

Dalam stengah jam boleh siap 3 benda ni.. masak nasi, ikan rebuih & ayaq asam.. lepas magrib baru makan.. tak payah cakap la kalo dah buat ayaq asam memang pedaih la.. ngeh ngeh ngeh.. lagi pedaih lagi sedap.. en papa pun berselera makan.. padahal makan macam ni jer.. ciss sambil taip entri ni jer aku dah banyak kali telan air liuq.. penangan makanan betul la.. hahahah...

Lepas abis makan, en papa tanya mama ni lepas since dah tak diet tu makin menjadi2 selera makan.. mama mengandung ker?? itu soalan dia tanya aku??? en papa ni memang tak kenal aku lagi ni.. padahal dah 6 tahun kawin pun tak kenal lagi ehh.. aku kalo dah nak datang bendera jepun tu memang saka makan aku akan datang.. ada jer nak makan.. lepas tu stop la.. heheheh tapi kan ada 1 lagi aku teringin giler nak makan pulut mangga... hat tu aku kena tunggu sat sebab aku macam tak berapa nak reti masak pulut.. so aku tunggu jer mama buat Ahad ni.. hoyehhh.. nanti kami beli buah mangga harum manis kat tesco.. nak import dari Perlis macam jauh jer.. so beli jer kat tesco udah...

Sedap kan.. wahhh memang ngam la ayaq asam dengan ikan rebuih ni.. 

Abis la korang asyik kena jamu tengok makanan jer dekat blog aku ni.. nanti mama aku buat pulut mangga aku post kat blog ehhh.... 

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

1 Comments

Like us on Facebook