Family Outing Wayang Time

2:00 PM

Kemarin bangun awal fikir nak pergi mana la hari ni.. sian Qebal duk ajak mama keluar.. aku nak keluar tanpa en papa.. sorry ler.. cmner aku nak handle dak Qeram ni.. memang aku tak sanggup la.. dia ni jenis bukan reti jalan.. dia lari laju jer.. aku tak larat kejar.. So aku cakap jom tengok wayang.. tengok citer spiderman.. so bawak la dedua hero kecik ni.. kalo Qebal memang aku leh lagi la.. cuma tak larat layan dia nak mengepau aku jer.. hahahha.. hat adik.. macam biasa berlari laju tak kira semua dia langgar.. adik memang lasak lain macam kan.. so kami g tengok wayang kat Mines.. sebab aku nak g Daiso sama.. kalo g Jusco, Daiso tak dak.. hehhehe.. tapi balik dari tengok wayang aku singgah jugak g Jusco.. 

Sebelum bertolak.. selfie 4 beranak.. wajib!!!

Tiket wayang dah beli.. adik tak payah seat.. satgi mesti dia suruh dakap jugak ni..

Qebal yang suka selfie sekarang.. skit2 suruh mama snap.. 

ok dia ngepaw mama beli botol air spiderman.. tak beli ngamuk kat situ.. tau dah.. memang akan dapat jugak... nak tak nak wajib beli..

Sambil menunggu nak kul 2.. snap lagi.. biasa la giler camera!!!

Qebal paling teruja.. satgi jangan hang suruh ajak balik sudah.. 

Adik asyik makan popcorn.. risau mama... takut dia ngamuk nak lena.. sebab jam dah kul 2.15 petang macam tu.. time tu memang dia sleep la.. 

Screen besar.. dengan sound system yang membuatkan Qeram nak kapok... dalam stengah jam kemudian dia mula ngamuk nak lena.. menganggu kefokusan mama nak tengok wayang jer.. sabo2.. last2 peluk dia tepuk2 terus lena atas mama.. korang bayangkan budak 13 kg dakap mama selama 2 jam!! lenguh peha beb.. yang abg memula baik siap fuyoo tengok spiderman tu terbang sana terbang sini.. dah 1 jam dia dah bosan.. pehtu ajak balik.. ngantuk katanya.. aku suruh jer lena.. so dedua beradik lena!!! 

Habis dah tengok spiderman g Giant plak beli jajan kat bebudak ni.. citer spiderman tu terbaik yer.. memang best.. ada la adengan kissing2 tu semua.. tapi banyak aksi2 yang best buat aku woww..... korang tengok la sendiri yer.. ^_____^

Muka adik cukup bateri.. siap jelir2 lidah lagi.. 

Next week holiday.. tak sabar this weekend.. aku nak lupakan semuanya.... kepada orang itu.... terima kasih buat aku macam ni.. Thanks.. 

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

1 Comments

  1. Saya sampai sekarang tak masuk panggung lagi, Jue. Tak sanggup nak handle superheroes berdua tulah. Buatnya kita excited nak tengok wayang tetiba dia nak ajak keluar ke apa, aduh mau nak nangis nanti!

    ReplyDelete

Like us on Facebook