Meroyan..

6:00 PM

Hahhh aku nak bagitau aku tengah meroyan ni.. bukan meroyan apa lah.. cuma meroyan tahap dewa sakit hati dengan 1 client ni.. MasyaAllah awat la teruk sangat dah macam tsunami tau dak dia punya document.. bersepah2.. siap kronyok, lipat, campuq habis... hahhhhh tekanan beb... aku memang rasa nak muntah hijau kuning merah biru lah.. perghhh tak tahan kalo aku tiap2 tahun macam ni.. merungut2 aku kat sini dah dekat 3 tahun.. adehh nak cari keja lain tapi belum ada rezeki tempat lain.. so hadap la dengan tabah Jueliza.. awak tu komitmen banyak.. huwaaaa rasa time2 macam ni nak benti keja jaga anak pehtu jadi pak supir anak hari2 lagi aman kan!!!! kalau lah boleh!!! tobat lahum la direject mentah2 yer.. jangan verangan yer Puan Jueliza.. puihhhhhh... >______<

Nak jadi kan cerita client ni semua buat derk dan termasuklah aku.. sekali aku yang kena buat.. perghh 1st ayat aku mampuihhhhh tobat sakit pinggang.. muka time tengah buat korang jangan cakap macam nak telan orang jer.. giler babeng.. dalam hati sumpah seranah semua adalah.. kalo takder kesabaran sivik ni aku rasa dah lama aku hawing buang or aku bakar jer document ni.. kang orang kata aku giler plak.. nak tak nak tarik napas & buat slow2.. naik migrain aku tengok.. yang paling benci siap kena gosok2 kertas ni.. ya ampun tapak tangan sampai hitam.. cissss... 

Korang banyangkan aku keluarkan dari kotak dan segala dari bag plastik, paper & etc etc ok.. penuh meja.. serabut milo dah.. mana keyboard pen semua tak jumpa.. hangin jer!!!

Malamnya dah letak sebelah.. tak separate lagi ni.. pakai letak2 jer dulu.. tak tengok tahun lagi.. aku nak bill purchase & tahun 2013 punya jer ni...

Dalam paper bag ni hat tahun 2011 & 2012.. depa nak buat apa ni.. pekasam ehh.. manage punya manage jadi gini jer.. aku malas tahap nak mampus dah dengan client ni..

Hat ni jer untuk tahun 2013 dah susun kemas.. so get ready nak mula kira.. nak nages 3 hari 2 malam aku kerjakan document dia.. bos sila charge mahai!!!

Kekadang macam mana lah aku leh terjebak dengan dunia Tax ni.. merungut punya merungut dekat 3 tahun dah dekat sini.. redha & pasrah.. kena fikir positif la aku keje sini aku leh beli keta.. so think positif.. Rezeki datangnya dari Allah kan.. maybe Allah dah tulis jalan hidup aku macam ni.. ^_____^

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook