Movies Review

Movies Review ~ X-Men : Days Of Future Past

9:15 AM

Hari Jumaat lepas, lepas balik dari kerja aku terus g Aeon Cheras Selatan sebab nak tengok wayang punya pasal la.... kelam kabut ok.... dah la dengan jalan jem kan time tu.. agak terlambat masuk panggung.. sampai berlari2.. puihhh rasa macam nak ketinggalan ketapi jer rasa.. masa masuk panggung nasib belum mula lagi.. phewwww.. penat nak mampus berlari.. kahkahkah.. lepas ni jangan buat lagi mcm ni.. ^____^

Jom aku nak review citer skit pasal X-Men ni..


X-Men: Days of Future Past (2014) ialah filem adaptasi superhero dari komik Marvel merujuk kepada salah satu sirinya Uncanny X-Men. Filem ini sekaligus menjadi sekuel kepada 2 filem terdahulu iaitu X-Men: First Class (2011) dan X-Men: The Last Stand (2006). Ia masih bercerita mengenai pertembungan kuasa mutant vs manusia dimana kali ini ditambah ‘kuasa’ ke-3 yang lagi mencabar iaitu kumpulan Sentinels.

Kali ni punya citer banyak melibatkan watak Mystique.. sebelum ni watak dia takder la banyak sangat yang keluar.. dan citer ni jugak melibatkan 2 zaman yang berbeza iaitu zaman 50 tahun yang lalu dan moden.. Yang paling aku suka filem ni sarat dengan persahabatan di antara anggota X-Men yang diuji dengan pelbagai konflik.. So, my hero Wolwerine a.k.a Logan telah pergi balik ke zaman 50 tahun yang lalu untuk mengubah sejarah disebabkan nak halang Mystique membunuh sikenit tu.. *aku dah lupa nama dia.. kalo dia tak halang semua Mutan akan mati.. 

Kalo korang nak tahu citer selanjutnya.. korang g tengok sendiri lah.. hahahaha.. tapi yang pasti aku bagi 2 thumb up lah.. memang best ok.. sapa yang big follower citer superhero ni memang wajib tengok la.. tak kan menyesal punya... aku sendiri pun tengok citer ni sampai tak rejit mata.. hahahha... giler punya penangan X-Men ni.. Rasa macam nak pergi tengok lagi jer.. hahahhaa...

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

1 Comments

Like us on Facebook