Shopping ~ Cooking ~ Outing

8:45 AM

Weekend baru2 ni takder g mana pun.. Sabtu pagi shopping barang2 kat Tesco.. Kunun nak beli susu dan pampers jer.. tapi dah masuk Tesco ni hmmm tobat la macam2 kaut.. sekali tolak troli dah dekat 3 rat.. siap balik tengok resit kebenda aku beli ni.. hehehheeh tapi yang pasti borong susu Ducth Lady 123 sampai 5 pack.. tengah murah kan.. so beli stok la.. nanti mahai sakit hati jer tengok harga tu.. 

Sabtu tanpa bag plastik.. masuk dalam keta baru letak plastik ikea.. 

Dalam this week keje nak makan jer.. maybe saka makan dah datang kot... selalunya aku ni kalo nak datang bendera merah tekak ni keja nak makan macam2.. ader2 jer nak makan.. tapi nak aku bikin sendiri la.. Sabtu baru2 ni aku buat nasi daging, air asam & daging masak hitam.. fuhhh kami berdua jer hentam makan nasi daging.. ayaq asam tu tak berapa nak kick sebab kerisik takdak.. daku malas nak buat dah.. ni jer pun sedap dah aihh.. tapi aku masak ni takder la sesedap mama aku buat.. untuk laki bini makan boleh la.. 

Nasi daging & ayaq asam pun dah cukup bagi aku.. ^_____^

Petang sabtu tu tak g mana.. sebab tetiba terlayan Kuch Kuch Hota Hai.. padahal dah berpuluh2 kali tengok.. tapi gigih tengok jugak walaupun mata dah kuyu.. dushhh dari kul 2 petang sampai kul 6 la duk baring atas sofa sambil tengok tv.. Qebal macam biasa la dia hilang g main dengan kawan2 dia.. selalunya kami macam ni la.. Sabtu siang duk umah.. malam baru keluar jadi kelawar man.. macam dah biasa kalo dari Beranang ke Kuala Lumpur.. alaaa orang kata jauh la.. tapi kami dah biasa.. 2,3 pagi baru balik tu dah biasa.. tapi malam tu kul 12 dah sampai umah sebab Qeram muntah.. so cancel la nak duk lama2 kat KL tu.. dah 1 hal duk basuh baju muntah dia kat Shell... balik tu adik pakai pampers jer.. hehehhehe

Sampai sini la kami memusing dalam keta.. sajer nak perabihkan minyak..

Hari Ahad lagi lah bosan... keja makan pehtu tido.. makan pehtu tido.. saka tido plak datang.. muehehehhe...

Dapat invitation pergi Kilang Mamee chef 31 May ni.. blogger yang lain dapat tak??

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook