Fever, Ulser & Tonsil

9:00 AM

Blog still under maintenance.. tapi aku gatai gak nak update.. Semalam aku mc.. lepas balik dari Melaka badan aku dah seram sejuk.. memula gusi sakit, pehtu sakit tekak.. & then malam tu terus rasa muka panas sangat2.. sampai ambik kain basah duk lap2 muka.. selalu nak demam gitu lah.. sebab aku ni jarang demam.. kalo migrain memang aku lah juara migrain.. hekhekhek.. So aku ingat biasa2 jer.. just ambik panadol cukup.. Isnin ni bleh g kerja ni.. tapi makin teruk... Phewww nak drive pun tak larat beb.. memang ni bukan main2 ni.. 

Sakit tekak punya pasal.. laki aku beli sekotak.. telan la sampai lega tekak ni...

Pagi Isnin aku bangun awal dalam kul 5.. aku dah tak leh nak tido sebab tekak sakit amat.. badan panas.. sampai mandi lamalah punya nak bagi hilang panas.. dah lepas mandi terketar2 plak.. aduyai.. kul 8 pagi aku ajak en papa g klinik.. tak larat sangat2.. G pusrawi doc tak mai g.. g An Nisa pun sama.. last2 kat Klinik Damai jer.. tak kesah lah.. aku betul2 tak larat sangat.. sampai pakai sweater tutup kepala tu jer.. memang collapse abis.. Doc check suhu badan aku dekat 40'c.. mak aihhh panaih nya... pehtu gusi2 bengkak tu adalah ulser.. mana lah aku pernah kena.. tonsil bengkak tu dah biasa.. tapi kali ni peritnya...

Balik dari klinik gagah makan roti.. lepas tu telan ubat.. dalam kul 10 pagi berpeluh2 badan.. hope legalah.. tapi tonsil & ulser agak lama lah nak lega.. rasa macam nak cucuk jer ulser ni.. aku gosok gigi tak puaihhhh... sabar jer sakit kan penghapus dosa2 kecil.. 

Ubat aku dah abis masuk hari ke 2.. tak sihat jugak aku kena g klinik lain lah jawabnya...

Doakan aku sembuh yer kengkawan...

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook