Ais Krim Malaysia

1:30 PM

Dah lama giler tak makan ais krim Malaysia ni.. ala ais krim buat sndiri tapi letak dalam plastik panjang2 tu.. nak beli tak tau sapa jual.. tekak ni time nak peyod ada2 jer nak makan itu ini.. dah macam pelahap sangat.. hahaha... so aku bikin sendiri la kan.. dah nak makan.. orang siap tanya jue peknen ker.. no no no.. aku kalo 1 weeks before nak peyod mmg gini.. nafsu makan macam harimau.. heheheh.. 

So gigih la aku buat eskrim malaysia ni.. perasa bandung.. dah tak pasal2 en papa cari plastik eskrim ni tau.. pehtu nak kena pedo refill air tu ke dalam plastik pehtu nak ikat ketat2.. kalo bikin air bandung mesti la buat sedap2.. dah kata nak makan sendiri kan.. kalo orang juai ni depa kedekut susu.. hahahah aku ni tau komplen jer.. hahhh pernah makan eskrim malaysia ni kat Cameron.. eskrim strawberry RM 1 satu eskrim.. mahai.. tak pa sekali sekala.. kalo orang juai skrg 20 sen kan.. aku pun tak tahu.. better kita buat sndiri & anak2 pun makan takder bahan2 terlarang dan pewarna tiruan kan.. 

Alamak lampu ni buat jadi bandung kaler oren plak.. 

Hahh dah keras.. sedap weh.. 

Qebal la paling suka makan eskrim ni.. siap dia bgtau kawan2 dia kata mama juai eskrim.. uihh anak takder la.. mama buat untuk kita makan anak beranak jer.. dah anak2 jiran panggil Mama Jue nak beli eskrim.. ehh mama Jue tak juai aihh... aduii anak.. dia dah nak menjual pulak.. 

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

7 Comments

  1. asikrim paling best dan legend.
    shark punya faveret perisa milo :)

    ReplyDelete
  2. Nostalgia tu... masa kecik2 mak saya buat.. saya jual kat skolah...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum dan salam singgah BW dari blog Dunia Doodle Miss Kepeng....sedapnya ais krim....tmpat Diana Rm0.20 sebatang.

    ReplyDelete
  4. Bley meniaga eskem dah ni jue. Daku dok cari plastik eskem ni tak jumpa2. Nak buat gak ni. Anak2 asik pau eskem jer ngan ibu dia nih.

    ReplyDelete

Like us on Facebook