Hadiah Dari Gambang..

10:00 AM

Mata macam tak larat angkat tapi harus datang kerja jugak.. Lengan, betis & peha semua dah sakit2.. Huhuhu... team building bukannya g makan angin.. sampai muka dah jadi kelabu asap ler... sabo jer.. cepat la recover.. pheww... Sebelum aku cerita pasal team building meh aku story hadiah dari gambang.. heheheh bukannya souvenir ke apa yer.. Ini en papa lah dapat hadiah parut dari sana.. huhuhu malang tak berbau ginilah.. >_____<

Masa kejadian aku takder dengan dia.. ehh ingat laki bini asyik kepit 24 jam ker. no no no.. aku time tu ada dekat Coco Beach dengan kak ida & kak sal.. duk layan mandi ombak.. pehtu kita orang cari2 mana la yang lain.. tengok2 dah terhencot2 laki aku ni.. dah kenapa.. Hmmm dia tersepak mozek yang pecah.. tak perasan katanya.. berdarah banyak.. last2 terus kami keluar dari theme park.. jumpa dengan pihak resort terus pergi cari klinik.. memang kena jahit punya lah sebab luka panjang & dalam.. gggrrrr tetiba nak pitam..

Masa tunggu nak pergi klinik.. 

Klinik dari gambang agak jauh jugak la.. klinik ni jer yang bukak yang lain tutup.. doc tengah cuci.. en papa sampai nak tertendang doc sebab dia kopak tempat luka tu.. phewwww

Doc tengah jahit.. dari berdiri hingga duduk la.. pheww.. aku cakap alaa i kena jahit lagi banyak u.. u baru skit jer.. gaggagaga :p

Dah settle jahit... ambik ubat & balik hotel..

Malam tu kami semua kena g makan kat Safari Park.. jalan terhencot2 jugak la gagah pergi.. sian tengok.. last2 aku rent wheel chair.. hehehhe seumur hidup dia ni lah dia naik wheel chair ni.. yang paling tak menahan dengan Ayie tolak wheel chair punyalah kelakar.. sakit perut aku tahan gelak dengan telatah Ayie ni.. aduyaiii budak ni memang suka buat orang gelak wokehh....

Ayie ni lah tolak en papa sampai kitaorang punya pankreas nak terkeluar.. hahahha.. aku panggil dak gemuk.. muahahaha

Muka pakat2 letih dah.. haiyaaa muka aku dah kelabu asap yer.. jenis cepat terbako kulit muka ni.. 

Masa nak balik bilik pinjam benda alah ni tolak en papa.. hahhaha.. 

3 jahitan kat kaki.. tempat yang berdarah tu tak leh jahit sebab kulit nipis.. kalo jahit jugak jadi 5 jahit lah.. tp doc cakap biar kering sendiri tempat luka tu.. gggrrrr aku tengah cuci pun rasa berpinar2 macam nak pengsan & muntah.. 

Kan hadiah parut di kaki.. ingat la sampai bila2 yer.. lepas ni kena be careful la..

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

1 Comments

Like us on Facebook