Jalan-Jalan @ Muzium TUDM & Muzium Negara

12:56 PM

Ekceli ini nak tebus Qebal tak dapat join school trip ke Muzium TUDM dengan kawan2 dia.. So aku as mama akan tunaikan jugak & leh la g jalan sekali yer dok.. padahal mama yang teringin nak pergi.. hahahha.. Kita orang g tengahari gak la.. phewww panaih lit lit weh.. sabo jer.. kata nak jalan kekdahnya... sampai sana tak dak sapa pun.. ada la 2,3 family.. masuk ke Muzium TUDM tu percuma sahaja.. Jom la tengok gambar2 yang aku sempat snap.. 

Abang & Adik dah teruja sangat2...

Siap berhenti nak tengok aeroplane...

Hmm gambar depa la banyak kalo macam ni.. Qebal siap buat peace yoo tau..

Mama nak jugak selfie.. pedulik apa.. huhuhu

Snap dari jauh.. nak pergi idak ler.. panaih...

Kat sini banyak aeroplane dah tersadai.. semuanya dah rosak.. tu yang ada muzium tu kan...

Dah dapat naik.. tak nak turun ok..

Hambek seronok sungguh.. hat kecik pun pulun tau.. dia naik turun sendiri jer aeroplane ni.. berani betul..

Kami.. ya rabbi susahnya nak bergambar ber4 ni wesss...

Aeroplane lagi.. tapi tengok dr jauh tak leh masuk.. 

Tak menahan adik ni.. seronok dia naik.. tak nak turun dah.. nanti besaq jadi pilot ehh...

Qebal explore abis...

Mama papa.. hehehhe.. sekerat plak aeroplane kat belakang tu.. jadiklah..

Lepas jelajah Muzium TUDM, kami singgah Muzium Istana Negara.. pikir punya pikir nak masuk ker tak.. heheheh ada apa ehh.. tapi malas plak nak masuk.. sure tunjuk baju2 Sultan kan.. hahahha last2 kami decide g Muzium Negara jer lah.. Ramai orang ntah ada event apa tak tau.. seingat aku last masuk masa lawatan sekolah rendah.. yang tak leh blah en papa lagi lah duk KL bukan main lama tapi tak pernah masuk.. hohoho.. lagi teruk.. ingatkan aku jer teruk.. sob sob sob... Tiket masuk RM2 jer.. kanak2 FOC.. Qebal Qeram macam bosan masuk Muzium ni.. kebanyakkan sejarah2 negara lah.. heheheh mama pun bencik sejarah ni.. kalo kat sekolah subjek ni memang mama fail lah.. asal cikgu masuk jer.. takdan setengah jam sure mama lena.. kohkohkoh.. ubat tidoq tau.. gggrrrr tak suka sejarah.. mama suka kira2 tentang duit jer.. hahahhaha

Bebudak ni tengok kancil tak bergerak.. sian depa bosan masuk sini.. hahahha

Mama papa mesti selfie yer...

Ini sejarah apa tak tau.. erkk tak dan baca.. kalut nak ligan bebudak ni..

Qebal suruh snap kat ship ni.. 

Amboii siap bergaya tau.. 

Kebenda belakang tak hengat.. tp pujuk Qebal snap together dia dah tak nak.. gggrrr

Kat sini pun puas paksa bergambar.. Adik teruja dengan train ni.. hehehhe asyik2 cakap nak tuuuu.. nak tuuuu.. aduihhh adik tu untuk perhiasan jer.. 

Hat ni Qebal pulun nak naik.. mana la bleh.. bergambo udah.... 

Penat tau nak berjalan dengan 2 hero ni.. time mood depa ok ok lah.. kalo tak ok macam2 ragam yer.. seteres.. nanti aku story g Melaka plak.. itu lagi haru biru.. huwaaaa serik mama tau...

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

4 Comments

  1. cuti sekolah ni.. pulun cuti sungguh2..
    haha.. kita je tgah kerja sungguh2..
    ceh

    ReplyDelete
  2. alamak arz.. nak cakap tak reti tp dekat dengan kl la.. kalo dari sungai besi highway tu sebelah kiri.. jalan tu ada terowong smart tu.. sorry arz jue mmg tak berapa tau nama jalan2.. tp dekat2 situ lah..

    ReplyDelete
  3. Dulu masa study kat KL sempat pergi Zoo Negara je... Tak berkesempatan pergi Muzium TUDM. Mesti menarik kan :)

    ReplyDelete

Like us on Facebook