Resepi

Mini Muffin Nona

1:28 PM

Rasa dah lama tak baking kek or muffin since oven aku dah terletak di cabinet dapur atas fridge tu.. hahahah.. sebabnya dah tinggi daku pun malas nak panjat2.. Qebal pun asyik nak makan muffin.. ok ok mama buat.. walau mama fening2 macam nak pitam.. kepala asyik musing2 jer mama boleh jer buat.. tapi mama beli hat segera la yer.. tepung dalam kotak & hanya tambah air, minyak & telur sahaja.. 

Petang kemarin keluar g beli susu & pampers Qeram, mama pun beli lah sekotak tepung segera Muffin Nona.. bedasah jer.. yang ingat kat umah ada coklat chip.. bleh la masukkan dalam tu sekali.. 

Tepung Muffin Nona, cup muffin, coklat chip, minyak, air & telur ayam.

Masukkan tepung & air kita guna pukul sehingga sebati... selepas itu masukan minyak dan putarkan sehingga kembang dan ringan.. erkk aku tak tau ringan cmner so bantai jer buat..

Masukkan coklat chip.. banyak2 aku masukkan.. aku suka.. anak2 aku tentu suka...

Gaul2 sebati...

Masukkan 2/3 ke dalam cup muffin comei2 ni.. ada la 30 bijik.. jadik laaa

hahh aku tak tau naik membukit gini... hohoho jenuh panjat kerusi nak tengok tau..

Simpan dalam bekas.. Qebal dah ngap baper biji ntah.. aku makan 2 biji pun dah ngap2 kepala.. asal ehhh makan manis & minyak mesti musing2.. hmmm jangan darah tinggi sudah.. hehehhe

Sambil update sambil telan liur.. cettt lapo lerrrr.. Ehh petang ni ada off peak dinner kat Sukiya Shabu Shabu.. erkk Japanese Food.. waduhh aku ni bab Japenese food memang tak lalu tekak ler.. takper kita pergi ajer.. tak lalu kita telan air sudeh....

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

2 Comments

Like us on Facebook