Iqbal Haiqal

Qebal Makan Nasi??

9:13 AM

Kemarin balik dari kerja pulun buat cucur untuk Qebal.. Qebal nak makan katanya.. ok mama buat... haritu dah buat dah tapi aku tak terfikir nak letak nasi dalam tu.. aku guna isi daging ayam hancur keluaran Ramly burger tu.. pehtu aku olah la letak serbuk kari skit, blackpepper skit.. letak garam skit.. & then masukkan tepung gandum dan juga telur.. pehtu aku buat bulat2 dan goreng.. Qebal makan banyak.. Semalam aku blend nasi pehtu gaul2 dalam adunan tu.. aku risau jer dia tak makan.. tapi kan dia makan yer.. muahahaha....

Memang takder la resepi ni sebab mama main hentam sokmo jer.. creative la sangat yer.. kena mereka cipta la nak bagi budak ni makan.... hahaha ada macam master chef tak.. setahu aku mama ni master ngap ada lah.. kuikuikui..... *____*

Nasi yang diblend + isi ayam hancur + tepung gandum + telur + serbuk kari, blackpepper & garam

Gaul hingga sebati.. risau jer buat kalo dia tak makan.. pehtu mama papa plak kena abiskan.. ohh tidakkk

Nak kasi menarik kita cucuk ala2 macam satey la kunun...

Ini testing kasi kat Qebal.. huhuhuhu finally dia makan.. tapi kami diam jer tak bgtau dalam tu ada nasik.. muahahaha... ko makan jugak akhirnya.. kalut sangat tak nak makan nasi yer.. siap lepas ni mama blend buat macam2 jenis sampai hang makan nasi.. tunggu lah.. experimen bermula.. huhuhuhu ^_____^

Tengah sakit hati diaorg tutup jalan nak uturn ke Serdang Perdana.. kena uturn jauh kat pekan Seri Kembangan.. what the fish lor... lagi jem wokehhhh.. sakitnya hatiiiii oiiiiii...

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

2 Comments

Like us on Facebook