Resepi Noxxa

Sup Ayam Ala Noxxa

9:10 AM

Sebelum aku berceloteh panjang kat entri ni.. untuk pengetahuan korang abah aku sekarang berada di ward Hospital Ampang.. Semalam abah kena warded sebab denggi.. doakan abah aku cepat sembuh yer.. pestime dalam family ada kena denggi.. risaunya.. :(

Petang kemarin en papa cakap tak nak makan nasi.. tapi dia nak sup ayam.. so aku bikin sup ayam ala2 macam kat Jalan Doraisamy KL tu.. sup ayam mamak.. tapi ini version aku la.. aku tak suka pekat2.. suka cair2 skit.. kalo dah masak dalam Noxxa ni memang sat la.. ada la 15 minit jer aku masak.. tetiba blog aku dah jadi blog resepi.. padahal blog aku ni blog personal.. heheheh.. jom tengok cara2 masak dalam noxxa ni.. senang jer jangan takut nak gunakan periuk mahal ni... 

Kita tumiskan bawang merah, bawang putih sehingga garing.. korang tekan stir fry tau... takder plak halia so aku tak taruk..

Lepas itu masukkan ayam, carrot, serbuk perencah sup Adabi & air. Lepas tu off kan stir fry tutup periuk & tekan HP dalam 10 minit.. 

Perencah sup ini lah yang aku gunakan.. stengah ekor ayam, aku gunakan sepeket kecil ni.. 

Setelah 10 minit.. nyum2... kalo nak pekatkan korang just stir fry.. tapi aku tak suka pekat2 sangat.. 

Sup ayam Noxxa.. 15 minit.. jimat masa aku tau.. 

Selamat Mencuba...

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

8 Comments

Like us on Facebook