Melaka

Trip To Melaka - Aktiviti Malam -

1:30 PM

Ok ini last part.. Ekceli malam tu tujuan nak naik bot kat Melaka River Cruise.. tapi kan.. punah harapan tau.. sebabnya ramai orang beratur sampai hujung woooo.. ohh ketidak sanggupan aku nak menunggu kat situ.. pehtu dengan Qebal akan sure mengamuk tak sabar2 nak naik bot tu.. itu pun dah melalak nak naik.. huwaaa anak oii hang nampak dak ramai orang.. mama tak sanggup tunggu laaa.. last2 pujuk punya pujuk mama ajak naik beca lah.. satu pusingan RM25.. ok lah tu.. kesian yang tukang beca tu jenuh kayuh kan.. pehtu Qebal nak naik yang ada Hello kitty & music.. nasib la ada.. ehh macam2 ler plak dia request.. huhuhu... layankan jer.. kang mama jadi singa betina baru tahu....

Sebelum keluar kita selfie depan cermin dulu... 

Hahhh kami ber4 naik 1 beca dah la mama papa berat.. jenuh orang tu kayuh.. :p siap dia pesan kat bukit turun ehh.. hahahhaha

Penarik beca tu tolong snapkan gambar kami.. hehhehe

Kasi rapat2 skit...

Hahh ini dengan camera monopod mama.. terus rasa nak grap gopro seketui tau... 

Lagi.. en papa renyeh sampai nampak gigi.. terus nampak muka pierre andre celup dia.. opppsss

Lepas tu kami g jalan2 dekat area situ.. aku tak tahu nama tempat tu.. ala yang ada kapal terbang besar tu dengan train kat tengah2 kawasan tu apa nama ehh.. korang layan lah gambar kami dalam gelap.. 

Hahh Qebal suka tau.. suruh g dekat takut katanya.. cehh penakut jugak anak mama ni..

Kami lagi.. 

Kat train ni pun dia takut.. kat situ jer dia mau berdiri.. suruh naik atas lagi tak nak..

Ok mama paksa lagi snap.. 

Dia tahu itu kereta bomba walaupun kaler kuning tau...

Mama Papa selfie... asal baju aku semua hitam.. hahh sebabnya mama duk simpan baju anak2 & bapak.. mama plak yang tak terbawak baju kaler lain.. ggggrrrrrr

Suka betul dengan meriam ni.. hehehhe

Lepas jalan2 terus g makan kat depan Menara Taming Sari tu.. kedai Asam Pedas JR.. hmm kalo dah makan mcm ni la... tak dan nak snap dah gambar makanan apa pun.. makan pun takder rasa kenikmatan sat2 kejar Qeram dah lari kemana.. haiyoo... pehtu kan makan bukan kunyah dah.. teruih telan.. ggggrrrrr habis makan terus angkat anak masuk keta.. huwaaaa cepat la korang besar anak2 oiii... 

Sinilah kami makan.. boleh tahan laaa...

Breakfast.. adik jer yang pulun makan.. abang takder makan sgt pun..

Hoyehh mandi pool.. sampai kembang jari2 depa..

Esok paginya... bangun breakfast kat cafe hotel.. makanan macam2 ada.. tak larat nak makan.. lepas makan bawak bebudak g mandi pool.. & then mandi2 kemas2 kami check out 11.30 pagi pehtu terus balik KL.. gagaggagag letih melayan super hero kecik.. memula memang nak singgah pantai klebang la apa la.. tengok cuaca dah mendung jer.. terus cancel.. hehhehe...

Walaupun penat tapi best.. seronok tengok anak2 happy walaupun mama papa dah nak bertukar jadi Hulk.. next trip en papa ajak g Grand Lexis PD.. ok en papa sila simpan duit.. ngeeee

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

5 Comments

Like us on Facebook