Resepi Noxxa

Beef Tepayanki by Noxxa

1:30 PM

Ok aku nak share resepi beef tepayanki by noxxa.. resepi mudah pakai campak jer apa ada kat umah.. tak gaduh nak tambah herba2 lain. jom tengok bahan2..

Daging lembu yang diperapkan dengan sedikit lada hitam & kicap, Bawang putih, bawang besar, cili padi, kalo ada halia pun ok.. tapi kat umah aku takder so aku tak taruk..

Tekan mode Stir fry Noxxa.. tumiskan bawang putih & besar hingga kekuningan.. masukkan daging & cili padi.. masak sehingga sekata.. akhir sekali tambahkan air.. tutup mode stir fry, tutup penutup noxxa & then tekan mode HP dalam 15 minit... *if korang nak pekat kuah korang just stir fry hingga kuah tu pekat.. ikut suka korang lah yer.. 

Dah siap.. beef tepayanki.. hmm dah nampak macam daging masak hitam jer.. hahahha

Selamat Mencuba

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

3 Comments

Like us on Facebook