Resepi Noxxa

Bubur Daging Noxxa

2:00 PM

Selamat petang korang.. dah lunch ker.. aku lunch makan cucur pisang jer.. macam biasa aku kalo pagi makan nasi lemak.. tengahari aku dah tak ambik berat.. if pagi makan roti tengahari baru makan nasi.. tapi still tak kurus2 gak.. ker metabolisma aku dah tak leh turun.. >_____< hahaha abaikan aku giler nak kurus tapi tak kurus2 jugak.. so tak kurus kita hentam makan ler... hari ahad aku tak g mana.. dah sabtu jalan sakan kan.. so ada daging balance buat sup daging ritu.. takder plak aku snap cara2 buat dalam periuk noxxa tu.. sama jer kekdahnya macam sup ayam cuma tukarkan daging.. HP pun kena la tinggi skit sebab daging kan.. ok jom tengok aku buat bubur daging dalam noxxa ni.. yang penting cepat pantas.. tak der la korang nak tengok jer bubur tu melegak ker apa ker.. hehehe campak2 pehtu korang landing depan tv.. muahahah dasar nak mudah itulah mama Jue.. 

Ok ini bahan2.. beriya aku snap yer dok.. aku guna beras 1 1/2 pot, bawang putih, halia, lada hitam, daging, kentang & carrot dipotong dadu...

Kita kena guna mode stir fry dulu.. tumiskan bawang putih & halia sehingga wangi dan perang...

Masukkan daging lembu...

Selepas itu masukkan lada hitam.. kalo korang nak banyak suka hati korang lah kan.

Setelah itu masukkan kentang, carrot & beras.. kacau sehingga sebati

Masukkan air & garam + pak aji.. sukatan air.. korang letak la 1 : 5.. n then off kan stir fry & tekan HP 15 minit.. mudah bukan.. tak payah duk tengok2 pehtu meledak keluar dari periuk.. :p

Setelah 15 minit... tadaaa cantik jer bubur aku buat.. masak sekata lah orang kata.. 

Jom makan.. Qeram paling sukalah.. lepas ni debok la kamu Qeram.. Qebal mama siap calit sampai nak muntah.. hahhahah teruk betui la Qebal ni.. awat la mat saleh celup sangat aihhh.. 

Yang pasti en papa kata sedap bubur mama buat daripada bubur mekd.. yer la tu en papa...
Selamat Mencuba...

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

6 Comments

  1. Macam best jer periuk Noxxa nih.. Bubur pun nampak meyelerakan sangat.. Huwaaa! Lapar bubur pulak tetiba.. Haih~
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  2. Ni yg tak sabar nak tunggu periuk noxxa ni...heheh..

    ReplyDelete
  3. Tengah layan semua resipi sis dengan mak.
    Geraaammm..rasa nak cuba semua.
    Thanx for sharing.
    drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete

Like us on Facebook