Resepi Noxxa

Taugeh Goreng Ala Tepayanki by Noxxa

11:56 AM

Dah tengahari korang tak tahu nak masak apa.. meh ni aku share resepi sayur yang sedap hingga meratah begitu ajer. hahahah... yer aku suka makan sayur... memang hantu sayur.. kalo makan nasi sayur over.. kadang2 nasi pun over sebab bertambah.. hahahha... Resepi ni aku masak masa aku teringin giler nak makan beef tepayanki.. so set tu mesti ada taugeh.. tapi kan kalo kat restoran dia taugeh dia mcm tak baper kena tekak aku.. maybe minyak ker apa aku tak sure.. so untuk hasil tekak aku jom kita tengok bahan2nya... Pssttt taugeh ni kalo aku makan saja abis semangkuk tak makan nasi pun tak per dah.. hehehhe

Taugeh, carrot yang dipotong memanjang, daun bawang, bawang putih, bawang merah & cili padi.. nak sedap lagi letak 1/2 kiub pati ayam..

Aku masak dalam noxxa.. macam dah tak nak masak atas api jer.. hahaha.. Ok kita stir fry jer bawang2 & kiub pati ayam.. setelah itu masukkan carrot...

akhir sekali masukkan taugeh, daun bawang & gaul sebati.. dan jangan lupa masukkan garam & pak aji yer.. 

Dah siap.. ishh sedap plak tengok kaler2 sayur ni.. petang karang balik buat la untuk makan malam.. makan macam ni pun dah sedap...

Selamat Mencuba...

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

4 Comments

Like us on Facebook