Resepi

Spaghetti Carbonara Hotdog Paling Mudah

12:21 PM

Hahaha tajuk bukan main tau.. mesti lepas ni keyword orang cari entry ni banyak.. hahahah.. ini permintaan budak tak makan nasi.. mama buat la spaghetti cabonara.. alahai mama baru jer nak makan bantal & katil tau.. anak plak nak makan.. mama ni tak sampai hati.. so mama masak jugak.. hehehe tapi hat mudah jer lah.. padahal kalo buat cabonara sendiri lagi sedap yer.. tapi dek kerana susu & cheese takder tobat la mama tak masak.. 

So mama hanya perlukan 3 bahan jer.. hahh 3 bahan.. yer 3 bahan jer.. Spaghetti, Prego Cabonara & Hotdog.. heheheh.. mudah & pantas.. 

3 bahan ni jer.. tak payah bawang2 bagai...

1- Rebus spaghetti
2- Goreng hotdog
3- Masak kuah prego cabonara

Siap... kan mudah.. heheheh budak ni kan tak makan nasi.. so dia hanya makan benda2 gini.. tapi hari2 mama leh muntah hijau tau.. camner lah tekak dia tak lalu nasi tak tau.. benda omputih gini dia makan banyak woooo... mama siap tengok dia berselera sungguh makan.. tak pa lah nak buat cmner Allah nak bagi anak yang makan western kan.. hat adik semua makan.. mudah sungguh nasi & sambal belacan dia telan.. power tak hat adik.. pure melayu abis lah Qeram tu.. 

Semangkuk ni dia jer ngap!!.. mama 2 mulut dia dah nak.. pehtu siap tambah lagi yer.. uihh anak hang tekak omputih sungguh la... 

Hehehe mama kalo time balik keje mama memang tak rajin masak.. kalo weekend memang all out!!!

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

9 Comments

  1. salam kenal ;;)
    nak try nie resepi ;)
    dah follow ...

    ReplyDelete
  2. nayfatimah rasyid : salam kenal.. terima kasih sudi follow..

    ReplyDelete
  3. Fiza.. sedap tekak budak tu lah.. mama sekali jer makan terus tak nak dah

    ReplyDelete
  4. BAGI LA CARA-CARA NYER SEKALI WEH..HEHEHE..

    ReplyDelete
  5. cepat dan sikit sahaja bahan pakai :D. kalau tambah blackpepper sikit lagi best saya rasa hihi

    salam perkenalan,
    Nabihah

    ReplyDelete
  6. auch! takleh tgk spegeti cabonara ni..mmg feveret akak mama jue...huhuhuhu...ade bahan kak umah tu, mood malas je skrg ni.. dlm minggu ni InshaAllah....

    ReplyDelete
  7. kalau saya tak jalan menu gini
    tak penah buat sepanjang tujuh tahun berkahwin =)

    ReplyDelete

Like us on Facebook