Cooking Lunch Box

CLB ~ Bubur Ayam ~

1:34 PM

Selamat tengahari korang.. dah makan lunch?? hari ni aku lunch bubur ayam.. walaweh bubur tu.. tetiba teringat2 tomyam yang Julia buat tadi.. takper2 next time leh cuba buat.. heheheh cuma prepare bahan2 jer.. itu pun ada kerajinan dalam diri cer penyakit M tu datang sure daku masak maggie jer nanti.. hahaha.. 

Aku dengan Julia dah janji pakat2 kongsi resepi menggunakan CLB - Cooking Lunch Box a.k.a periuk doraemon tu.. so aku pun google jugak la nak cari resepi hat mudah2 & cepat untuk masak dalam tu.. hehehe.. dah lama aku stop guna Noxxa.. kemarin nak masak nasi terkial2.. tu lah lama sangat tak masak kan.. ^____^

Pagi tadi daku bangun awal siapkan bahan2 untuk buat bubur ayam jer.. masukkan dalam bekas comel senang nanti nak masak kat opis.. 

Bahan2 yang daku siapkan.. isi ayam didadu, carrot didadu, bawang putih & halia dimayang.. dan tak lupa juga cili padi potong.. daku kan kaki pedas..

Masuk dalam bekas CLB tu.. 

Setelah 1 jam.. tadaaa... *kurangkan beras.. 1 pot kecik ni banyak pulak dapat.. lepas ni suku pot pun boleh + extra air.. 

Hoyehh jimat lunch aku hari ni.. ada orang nak belanja inform awal2 yer.. hehehhe

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

13 Comments

  1. menarik nie..haishh..saje je tau nak bg terjebak jugak..kihkihkih..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. anum.. boleh la sedap.. + menjimatkan wang hari2 kan

      Delete
  3. salam kenal..


    simple and yet nampak sihat tu.. protein..

    ReplyDelete
  4. Rasa bangga dan terharu melihat kawan sendiri berjaya masuk zon jimat!
    Terbaik lah jue, i suka u buat bubur nasi dan nampak mewah sangat penuh sayur2 tu, ini baru makanan menyihatkan...great job, nanti i kredit link kembali blog u ye...

    Nanti kita kongsi resepi mudah2 tau, jue buat lain dari yg lain nanti julia pun nak cuba....one more thing kt opis u ada fridge tak? If ada bagus, nanti buat byk2 ayam dadu dan ikan 2 bekas berlainan simpan dalam fridge about seminggu, so tak perlu bawa ke opis setiap hari dear, jimat masa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Julia thanks tau sebab buat bagi kita terpengaruh.. hahaha.. kira boleh buat jimatkan duit poket jugak..

      Ahhh nanti kita share resepi hat mudah2 yer.. boleh tambah idea utk masak nanti.. kat opis mmg ada fridge.. mudah la nak buat.. kena fikir nak masak apa skrg ni.. masih buntu.. InsyaAllah kita sharing nanti boleh la fikir nak masak apa kan..

      Delete
  5. Akk pun terpengaruh dgn julia ni. Tp x msk apa pun lg

    ReplyDelete
  6. wah bestlh kalo boleh masak kt mna jerkn....

    ReplyDelete

Like us on Facebook