Kaki Makan

Makan, Makan & Makan

9:25 AM

Korang suka makan?? Korang is a food lover?? Hahh aku dalam kategori gitu.. nak cuba sesuatu makanan.. tapi durian tetap aku tak makan yer.. hahahah.. Ok ini citer dalam this week jugak.. kawan dari group wassap hot mama ada bagitau kat jalan kesuma ada gerai pakcik ni jual roti canai mabeles sedap.. aku ni kalo orang tak bgtau aku tak tahu.. yer lah warung tepi jalan jer.. korang jangan sangka walaupun ia warung tepi jalan tapi makanan dia sangatttttt sedap ok... korang ingat makan cafe bertaraf 5 bintang tu sedap sangat kah? dah la mahal kan.. hehehhe..

Ok berbalik pada topik makan.. kedai pakcik ni dia bukak malam.. korang nak tahu roti canai dia perghh terbaik.. memang tak sangka sesedap itu.. roti dia gebus gebas.. garing2.. kalo korang dah try makan sure dah tak nak makan kedai mamak tau.. serius aku cakap ni.. dia punya kuah cicah dia ada 2.. 1 kari sardin 1 lagi tu kuah dhal.. aku of coz la kari sardin tu.. terus macam nak tanya pakcik ni buat macam mana kari sardin tu.. sedap beb sedap.. aku berani sumpah lah.. semalam aku suruh en papa g beli roti canai lagi.. dah mula ketagih nak makan.. hahahaha.. kuah dia en papa siap calit2 lah sampai licin pingan.. kira sedap lah tu..

Ini lah roti canai yang pakcik tu buat.. sedap ok.. anak2 aku pun suka makan.. tambah2 Qebal asyik ajak jom makan roti canai.. heheheh.. 

Hari apa ehh aku tak ingat... akak aku Jueliana dia kasi wassap gambar laksa urat haluih.. mentang2 cikgu yer dia cuti balik kampung.. dia boleh post gambar laksa!!! cisss terliuq wehh.. ini tak boleh jadi.. ini buat aku tak leh tido malam.. kahkahkah.. hari Selasa en papa AL.. pehtu dia leh peluk aku tak kasi aku g keje.. dah tak pasal2 aku kena MC tau.. cuti aku dah carry foward ke awal tahun.. so main MC lah.. hahahha.. pehtu siap ajak en papa jom makan laksa kat bangi.. bagus punya laki bini...

Dek kerana keterliuran tengok laksa ni lah aku & en papa g cari laksa kat bangi..

Ini pebret tempat daku makan laksa & cendol.. kat fasa 4 tambahan bangi.. ini pun sedap tekak aku yer.. kalo time orang ramai beratur panjang tau.. 

Perghh leleh air liur beb.. sambil taip ni pun sambil kecur air liur.. adehh.. bab laksa aku is hantu lah.. kalo letak cili padi banyak lagi sedap.. pehtu baru kalut jerawat naik.. hehehe.. kalo dah pekena laksa ni boleh bantai 2 mangkuk aku sorang tau.. gemuk?? aku pedulik apa.. :p

Siap bleh hashtag tau.. 
#rojakcendolfasa4tambahan
#mascendol
#cendolbangi

Korang jangan tak tahu warung tepi jalan macam ni lah makanan dia sangat sedap.. so cuba dulu baru tahu.. betul tak??

MamaJue & PapaMimi Story 
/>

You Might Also Like

4 Comments

  1. aduh kecur tgk roti canai ngan laksa tuuuu.... nampak kari tu sedap...roti canai pun nampak sedap tu....lieya ni kalo weekend mmg wajib cari roti canai tuk bekpes....lagi2 roti canai melayu ...adoiiiii mmg heaven heheheehhehe

    oo kat bangi yeak...leh laa lieya terjah nanti...kiteorg pun suke pekena cendol/laksa/rojak lori gini...santai jek lepak2 mkn kan jue....

    ReplyDelete
  2. Aiyooo, dah ler 2 3 hari nie terbayang nak makan cendol . Nak bawak si kechik macam susah plak sebab teringin nak minum situ. Kena tunggu En. Abah bali dari outstation lah gamaknyaa,

    ReplyDelete
  3. bila la nk p mkn kat situ pun tak tau..

    ReplyDelete
  4. Rasa mcm pernah makan kat sini. Laksa, cendol ngan rojak memang sedap.

    ReplyDelete

Like us on Facebook