Jalan-jalan at China - Malaysia Friendship Garden Putrajaya

9:27 AM

Assalamualaikum.. Selamat pagi isnin.. huaarrghhhh rasa monday blues, yellow, green, red semua ada ni.. ahakk tapi daku pakai baju kaler merah.. ong mari maaa.. nak collect ang pow dari big bos ni.. tapak tangan dah gatal2.. hari sabtu baru2 ni sebenarnya ada kenduri kat sungai buloh tapi macam mana kami boleh kelupaan ntah.. betui2 tak ingat.. yang Qebal tak abis2 merungut.. mama jom la jalan2.. hoii anak jalan2 mana panaih meleting ni.. aduhhh.. so daku fikir pergi dekat putrajaya jer.. ritu ada tengok satu taman ni dekat Putrajaya cantik sangat.. aku pun google jugak la kat mana orang cakap2 pasal Taman Persahabatan China - Malaysia tu.. 

Taman ni masih dalam pembikinan lagi.. yang ada pun tak besar mana.. kecik jer taman tu.. dengar kata kos untuk taman ni dekat 1.5 juta.. gurlpp... ehh korang layan lah gambar sekitar di Taman Persahabatan China - Malaysia ni..

Take note ya.. tapi ramai jer yang snap gambar2 di sini..

Ni dekat pintu masuk dia.. macam pintu gerbang dekat China kan kan.. 

Uihh panaih oiii.. 

Motif aku tak tau.. sebab aku tak berseni..

Macam biasa mama papa hover.. anak2 tak layan

Macam kat China plak rasa.. hahaha tapi panas yarabbi

Nice jer.. nak snap pun cari port tak panas.. bleh??

Nampak dak bunga merah tu.. 

Kolam kecik ni Qeram suka dia keja nak masuk kaki dia..

Nampak mama papa yang pulun.. anak2 boo layan hokeh!!

Masa ni ramai yang datang melawat.. macam foreigner jer..

kalo korang nak datang sila datang petang2 yer.. panas weh time ni..

Qebal suruh snap kat situ. layankan.. heret dengan botol air dia..

Cantik kan.. 

Lagi...

Patung apa aku tak pasti macam harimau ada naga ada.. 

Pintu ke 2 kot.. 

Awat la muka en papa gitu.. macam bosan jer..

Tentang Zhiyuan Garden

Bunga ni ikutkan hati nak ambik 1.. tapi aku takut nak ambik.. cantik jerrrr

Kalo korang nak pergi taman ni.. korang leh g percint 4 betul2 bawah jambatan ke dua Putrajaya.. 

/>

You Might Also Like

6 Comments

  1. cantiknye..dh mcm berjalan kat china dh..

    ReplyDelete
  2. wahh di precint 4 bawah jambatan ye...best yer...port outdoor photoshoot best ni kan jue

    ReplyDelete
  3. Falsya : cantik sgt.. tapi panas.. tak tahan

    ReplyDelete
  4. Julia : aahh kat bawah jambatan tu jer.. ramai org dtg photoshoot kawin

    ReplyDelete
  5. Baru tau ada taman macam ni. Tak dapat gi china, fefeeling ada kat china pon boleh ☺☺

    ReplyDelete

Like us on Facebook