Resepi Noxxa

Kari Ayam Noxxa

10:00 AM

Since aku masuk gym aku dah tak masak lepas balik kerja.. en papa pun kira diet sama lah... weekend plak aku asyik balik kedah pasal ada training.. lagi lah tak masak.. kemarin sampai umah sambung lagi lena.. badan rasa macam nak demam jer.. tekak ni perit jer sampai kena makan stepsil lah.. Kemarin ada kenduri kat ujung rumah pun daku tak larat nak pi.. pehtu en papa suruh masak, dia kata dah lama mama tak masak.. aku fikir nak cepat so aku masak kari ayam jer lah.. rempah aku guna serbuk rempah premix kari amway jer.. tak payah bawang mawang semua.. jom tengok bahan2nya.. 

Bahan -bahannya :-
* Rempah Premix Kari Ayam Amway
* 1 cawan air
* Ayam
* 2 biji kentang dibelah 4
* 1 cawan air
* 6 sudu besar minyak
* 1 kotak santan

Satukan serbuk rempah kari dengan 1 cawan air dan gaul hingga sebati

Tekan mode stir fry, panaskan minyak & tumiskan rempah kari sehingga pecah minyak. Setelah itu masukkan 1 cawan air masak sehingga mendidih.

Masukkan ayam & kentang. Off kan mode stir fry. tutup periuk dan HP selama 10 minit

Setelah 10 minit, masukkan santan dan perasakan dengan garam.

Siap kari ayam Noxxa...

Kalo mai time malas memang daku masak dalam Noxxa jer.. dapur pun tak kotor.. hehehhe

/>

You Might Also Like

8 Comments

  1. tu mudah betui ... multipurpose betui la

    ReplyDelete
  2. YUm2!!!..#klik...#visit my blog on shukranzahari.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Daku tak belek lagi periuk ajaib tu jue. Tgk lah minggu nih.

    ReplyDelete
  4. Assalam. Semasa stir fry, macamane nak elakkan dr mercik? Sy pernah masak rendang, mase nak keringkan kuah, mercik teruk.

    ReplyDelete

Like us on Facebook