Resepi Noxxa

Cheesy Baked Spaghetti Bolognese Noxxa

10:11 PM

When im stress, i must cook & eat!!! Ni lah masalah aku.. Ya Allah hari ni betul2 menguji kesabaran aku.. dengan sakit hati call IRB Bangi dekat 1 jam.. memang hilang kesabaran sivik aku dah... dah la dengan tensen pasal simcard problem asyik no service jer... aduhaiiii memang tekanan.. nasib la opis n kat umah ada wifi.. tapi mesti ramai yang call tak dapat... hmmmm redha jer lah... ingat after work nak g KL tapi hujan plak... terus ajak en papa beli bahan2 nak masak.. Sampai jer umah terus bikin sorang2... jom tengok bahan2 cheesy baked spaghetti bolognese yang dimasak dalam noxxa.. cepat dan pantas...


Bahan-bahannya :-
* Spaghetti
* Daging lembu kisar
* 1 tin sos prego
* bawang besar didadu
* lada hitam kisar
* cheese slices / parutan cheese
* bekas aluminium 


Cara-caranya :-

- Rebus secekak spaghetti. Macam biasa nak cepat aku masukkan dalam noxxa set HP selama 4 minit. Setelah masak, toskan dan keringkan.

- Panaskan periuk noxxa, guna mode STIR FRY tumiskan bawang besar sehingga wangi, masukkan daging kisar masak sehingga daging betul2 masak. Setelah itu masukkan lada hitam gaul hingga sebati. Masukkan sos prego kacau sehingga melegak dan perasakan dengan sedikit garam. Siap..

Masukkan spaghetti, kuah bolognese seperti gambar diatas.

Last sekali letakkan cheese dan tabur dengan lada hitam kisar.

Bakar dalam noxxa HP 1 minit untuk bagi cheese tu melting....

Selamat Mencuba

/>

You Might Also Like

5 Comments

  1. Makan lagi...hehehe...

    Noxxa masih dalam kotak...ppffttt...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Sis jue bks aluminium tu ltk terus dlm inner yer...blh isi brp bks sekali msk

      Delete

Like us on Facebook