Jalan-jalan at Farm In The City

12:43 PM

Pada Sabtu baru-baru ni akhirnya aku dapat peluang bawak Qebal pergi Farm In The City.. Sebabnya minggu lepas tak jadi gara2 muka berderemen bekas bekam.. hahaha.. Tahun ni aku tak buat birthday party untuk Qebal.. sebab dah jatuh time cuti sekolah.. so mama tukar ke birthday trip jalan2 lah.. boleh tak?? Firstly nak ucap terima kasih kepada Blogger Terkenal Ben Ashaari dan juga Kelab Blogger Ben Ashaari sebab bagi peluang kami 1 family jalan-jalan di Farm In The City Seri Kembangan.. Dan terima kasih juga kepada Mr Raja yang baik hati bawak kami masuk ke situ.. hehehe.. Anak2 happy, mama papa super duper happy... ^___^

Dalam kul 9.30 pagi kami keluar dari rumah terus shoot ke Seri Kembangan.. Memang dah lama tahu pasal Farm In The City ni.. tapi belum ada peluang nak datang situ.. yang bestnya tempat ni memang feel macam suasana kampung dalam bandar.. best kan.. dan lagi boleh touch2 semua binatang dalam tu.. itu pun kalo korang berani.. hahaha sebab aku geli skit dengan binatang2 ni.. Bagi aku memang fun walau pun super duper peluh.. hahaha jom la layan gambar.. ini pun dah pilih yang terbaik sebab gambar banyak giler dekat gopro aku tu.. ehh sjcam jer pun.. mama ni verangan tak abis2.. :p

Kul 10 pagi pun panaih dah.. nak snap together2 idok ler..

Qebal memang berani kasi makan.. Qeram hmmm nanti aku citer...

Ni haaa Qeram takut weh.. jenuh apak hang dukung kat sana.. dia punya takut tak nak turun sentuh tanah tau.. jenuh.. kalo suruh mama dukung alamatnya mama yang terbalik dulu... 

Qebal lagi.. memang gambar dia la super banyak.. hahaha mama skit jer sebab mama dah jadi tukang snap gambar depa..

Time ni memula mama nak buat.. kunun ala bird tu tak datang punya la.. sekali angkat jer tangan terus bird serbu makan.. terus tak berani.. hahahha.. tengok la muka en papa bukan main geli ke apa ntah.. excited anak2 tengok bird tu

Hmm susah la snap together2 dengan dedua hero kecik ni.. depa buat hal masing2 lor...

Heheh Qebal cute betui time ni..

Paksa en papa snap pix mama.. siap warning jangan gegar aaahhhh

Ok budak2 bandar nak tangkap fish.. hahaha 

Mama pun kena la aksi jugak.. peluh2 mama nak tangkap fish tu..

Mama panggil qebal meh pegang anak ayam.. dia tengok & cakap mama this is not anak ayam la.. this is a chick.. cehhh mama asyik kena bahan dengan anak jer.. mama tau la Qebal school omputih mama ni tadika kemas jer.. 

Binatang paling cute aku rasa.. 

Berpeluh2 en papa dukung budak debok ni.. hahah Qeram teruja tengok Racoon tu..

So uolls nak bawak anak2 datang sini boleh la datang.. Memang fun sangat... Ok bawah ni aku detailkan harga tiket, operating hours, address tempat ni yer... 

Harga Tiket
Tiket Dewasa - My Kad : RM30 
Tiket Kanak-kanak - My Kad : RM25 
Bawah 90cm masuk : Percuma

Operating Hours 
Monday : 10am till 6pm 
Wednesday - Friday : 10am till 6pm 
Saturday, Sunday, School / Public Holidays : 9.30am till 6pm 
 Closed on every Tuesday

Address : 
Lot 40187-40188, Jalan Prima Tropika Barat, 
Bandar Putra Permai,
43300 Seri Kembangan, 
Selangor

/>

You Might Also Like

3 Comments

Like us on Facebook