Amway

My Vitamin Nutrilite Amway

11:05 AM

Okey aku nak citer pasal vitamin yang aku makan sekarang ni.. sebelum ni ada la 3 tahun lepas aku giler makan vitamin S...... tak leh letak full nama kang aku kena gam nanti.. bukan aku tak kata tak ok.. memang ok.. tapi biasa la aku kan "hangat2 taik ayam" kejap makan kejap lupa.. tak pernah konsisten.. n then aku preggy lagi lah aku tak leh makan segala bapak vitamin.. tapi telan jugak.. so Iqram lah anak vitamin S tu..... masa Iqbal aku makan Salindah.. hehehe.. ok stop pasal tu..

Since aku dah ahli Amway kan.. daripada duk beli Noxxa & sekarang siap kena bukak kutu noxxa, aku pun beli lah vitamin segala mak nenek dalam tu.. ehh tapi aku pun kena la catu bajet gak weh.. aku ni bukan nya kaya raya.. dah la golongan marhaen jer pun.. nak makan vitamin kena bajet.. tak leh over mahal.. Sebelum ni memang aku jadi penat, letih & paling tak menahan sakit pinggang macam mak nenek.. kalo duduk kat kerusi opis jer, pehtu nak bangun sure aku kena betulkan pinggang aku ni.. aduhh tak leh strait.. umur muda lagi tapi macam nenek kebayan.. ppfffttttt... mama aku pun bising.. hampa ni kerja penat2.. pi keje naik moto.. beli la vitamin untuk badan ni.. yer yer lah mama.. huhuhu... kena bersyarah dengan mama kena la dengar.. kalo dia kata itu betul kena la ikut.. jangan melawan.. erkk.. tapi masa muda2 dulu selalu kot lawan mama aku.. hahahhaa.. sekarang sudah ada anak & kalo anak melawan cakap kita sure kita berapi + hangin kan.. macam tu kan perasaan mama kita dulu.. ok tetiba bergenang ayaq mata.. stop citer tu.. hahahha aku ni kan dalam hati ada taman.. ketegaq macam mana pun kalo bab2 macam ni hati aku tisu beb!!!

Kalo orang tengok bekas vitamin aku mesti terkezut.. banyaknya makan vitamin.. ehhh ko ni ratu vitamin ker.. hahaha ini untuk kami laki bini la makan.. so aku kena hari2 peringat en papa makan vitmin.. kadang2 dia lupa pehtu aku lagi lah lupa.. tetttt... setiap pagi aku lepas makan mesti aku akan ambik vitamin Bio C Plus, natural B Complex & Lecithin E.. tengahari lepas lunch akan makan B complex & Lecithin.. manakala malam sebelum tido aku akan makan Cal Mag D plus iaitu calsium.. So far dah 4 bulan consume vitamin ni semua.. ada jer duit lebih mesti aku akan beli vitamin untuk stok kami makan.. ingat nak beli Double X.. tapi tapi vitamin tu mahal... so nanti lah.. hahahha.... ^___^

Bio C Plus ni 1 hari jer sebiji.. aku perasan tang parut kat muka berkurangan.. tapi bukan la leh kurang terus kan.. kena sabo ler.. tang jerawat tu cepat kecut + luka cepat baik.. 

Ini aku makan 2 biji sehari.. setiap pagi & tengahari.. untuk menambahkan tenaga dan juga dapat membantu memperbaiki kulit, kuku & rambut. Dan yang paling penting untuk perkembangan sel darah merah.

Lecithin E pulak selain daripada untuk pecah lemak, bakar lemak & lain2, vitamin lecithin ni mengandungi vitamin E adalah antioksidan penting yang menentang radikal bebas dari dalam badan.. Ehh ini betul abis segala toksin keluar ikut atas kepala aku.. cisss... stress mak... bertabah la skrg ni.. mama cakap toksin duk keluar tu.. erkkk berapa lama daaa...

Last but not list, Cal Mag D plus. Vitamin ni menjadikan kalsium untuk tulang kita yang lebih kuat. Dan dos untuk vitamin D lebih banyak berbanding yang terdapat dalam 3 cawan susu tau..

Hahahah dah macam pakar vitamin pulak aku ni.. ini pun aku belajar + hasil bacaan aku jugak.. so kalo korang nak dapatkan vitamin Amway boleh jer roger2 aku ya.. 


/>

You Might Also Like

6 Comments

Like us on Facebook