Resepi Noxxa

Puding Karamel Noxxa

3:58 PM

Dikala panas lit lit sekarang ni.. makan puding karamel pun sedap.. jom kita cuba dengan menggunakan noxxa... sedap okehh... jom tengok bahan2nya....

Bahan-bahan :-
* 7 Biji telur
* 1/2 tin susu pekat
* 1/2 tin susu cair
* 1 cawan air
* 3 sudu kecil esen vanilla
* 3 sudu besar gula

Cara-caranya :-

Blend semua bahan kecuali gula..

Dalam loyang masukkan gula dan panaskan diatas api yang sederhana

Masak sehingga gula cair atau golden colour. ratakan dan biarkan mengeras

Tapiskan bahan blender dan masukkan ke dalam loyang tadi.

Steamkan dengan menggunakan pressure cooker selama 30 minit. Setelah masak, biarkan sedikit sejuk baru terbalikkan puding tadi. Boleh simpan didalam peti sejuk..

Tadaaa boleh la kita makan...

Tak sempat snap 1 loyang puding karamel.. anak2 & en papa dah makan dulu.. nyesal mama tido tau... uhukkk.... Selamat Mencuba...

/>

You Might Also Like

3 Comments

  1. bestnya makan karamel... selalu beli kat kedai jer... kalau pandai buat sendiri memang best...

    ReplyDelete
  2. salam sis.
    penah try kukus direct dlm inner tak untuk puding karamel ni ? air dia tak jatuh ke atas puding ke?

    ReplyDelete

Like us on Facebook