Amway

Vitamin Setiap Hari

11:30 AM

Korang ada makan vitamin tak? Tak kesah la jenama apa brand apa.. ada setengah orang amalkan makanan sunnah... ikut diri masing2 kan.. macam daku sebelum ni ada jugak makan vitamin dari brand S.... sampai satu tahap daku tak leh masuk vitamin tu since preggy no 2.. n then aku stop.. lama jugak tak makan.. lepas aku duk komplen kat mama kata sakit pinggang la letih la.. dah kena marah dengan mama.. mama kata kerja tu makan la vitamin untuk badan.. so dari situ daku makan.. Alhamdulillah part paling berkesan calsium.. sebelum ni sakit pinggang sangat2.. tambah2 nak bangun dari duduk.. mesti nak kena betulkan pinggang.. tapi sekarang tidak lagi...

Apa itu vitamin?
Vitamin adalah bahan-bahan organik yang boleh didapati dalam makanan, dan ia membantu mengawal reaksi biokimia dalam badan kita. Setakat ini, ahli sains telah menjumpai 13 jenis bahan organik ini, di mana setiap satunya mempunyai fungsi tersendiri dan dinamakan mengikut abjad. Apabila struktur kimianya telah dikenalpasti, vitamin-vitamin ini kemudian diberi nama seperti Vitamin A – retinal dan Vitamin C – asid askorbik. 

Vitamin yang daku & en papa ambik setiap hari.

Morning : Vitamin C, B Complex & Lecithin
Afternoon : B Complex & Lecithin
Night : Calsium

Vitamin yang aku amalkan adalah dari produk Amway.. nanti aku story lebih detail ya..
Korang makan vitamin apa ya??

/>

You Might Also Like

3 Comments

  1. tak makan pape pun weh..sebab aku pemalas punyer org

    ReplyDelete
  2. saye xmkn pape vitamin pon..
    bdn selalu sakit2..
    masih xde kesedaran la saye ni.. haha

    ReplyDelete

Like us on Facebook