Giler Nak Kurus!!!

3:19 PM

Sekarangkan aku ni obses nak kurus.. hahaha sampai makan nasi pun boleh cut abih weh.. kalo ikutkan napsu serakah aku dah lama aku bantai makan nasi 2 pinggan.. hahahha giler tak makan nasi jenuh ketaq pala lutut la.. hmm tambah2 sekarang kat FB ramai plak duk post nasi daging la, nasi arab la.. nasi merah la.. uihh tergugat keimanan aku ni.. kalo bantai makan sure badan naik.. huwaaa... sabaq2.. alaaa kalo kurus pun mmg nampk skit jer kurus.. tang lengan, peha & punggung.. huhhh nyampah kan.. tambah2 aku ni jenis rangka besar.. pehtu shoulder dah macam pemain ragbi kan.. ggrrrr stress mak!!!.. >____<

Ada kawan aku sorang ni laki la.. alaa laki memang senang kurus.. betul aku cakap depa punya isi lemak cepat cayaq ehh.. asal pempuan ada lemak tepu ni.. cissss jeles tau.. dia cakap selain gym lari2 atas treadmill tu kita kena buat squat or cardio.. ok aku ada buat.. tp kat umah la.. follow cd.. gigih tak!!!. siap aku beli dumbell & yoga mat hokeh.. nampak tak kegigihan nak kurus.. so setiap malam aku akan buat squat & cardio dengan anak2 aku tu.. hat Qeram pun pulun ikut mama buat squat.. kadang2 dia boleh merangkak masa mama tengah squat.. aduyai anak2 oii.. 

Senang jer squat & cardio ni.. tp kan squat memang buat peha akan sakit nak mampus.. memang rasa otot2 tarik jer.. aduiii.. esoknya siap memang akan mengengkang jalan.. nak turun tangga pun seksa tau.. tak caya korang cuba lah.. sapa nak punggung yang seksi buat la hari2.. sure punggung akan up kalah anak dara.. kohkohkoh... ^___^

30 days squat challenge.. yok kita buat.. hahaha

Yang ni kick up cardio.. perghh yang speed skaters tu kalo buat betul2 memang akan rasa yer.. tapi kalo banyak kali bleh kurus skit peha ni.. hak hak hak..

Hat ni cardio blast.. tak dan nak buat lagi.. sama jer aku tengok.. 

See sekarang ni kalo google kat internet mesti aku akan search pasal2 exercise.. dulu google pasal resepi jer.. nampak tak perubahan.. yang pasti baju kurung hat 10 tahun lepas dah boleh pakai.. almaklum la dulu kan berisi tang lengan, peha & pinggul.. tetiba syok semua baju dah longgar banyak kat lengan.. huhuhu...

Yehaa baju 10 tahun lepas.. baju zaman study hokeh.. dulu al ketat lah kat lengan.. dah longar bnyak tau.. kalo kain mmg tak leh nak zip.. skrg boleh tersenyum & semua baju2 kurung lama kita bawak keluar dr kotak yer.. huhuhu syok syok.. tapi kena gigih lagi untuk kurus.. kena hapuskan lelemak di perut, peha & punggung ni.. chaiyokk mama.. u can do it.. jangan makan nasi sampai setahun sure leh kurus.. erkkkkk tekak ni keteringinan nasi daging dgn ayaq asam.. aarghhh godaan shaitunurajim betui tau!!!


/>

You Might Also Like

11 Comments

  1. chaiyok chaiyok..excersize lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chaiyok.. kena tak mkn nasi barulah cepat kurus

      Delete
  2. "alaa laki memang senang kurus.. betul aku cakap depa punya isi lemak cepat cayaq ehh.." ...emm memang x dinafikan, tapi ...ini pengalaman org umh pcl la... jangan workout terlampau sanagt dan tetiba stop, tu lagi buat badan, otot lemak cepat naik berganda...kalau boleh amalkan diet atkin..kurangkan karbohidrat ! insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. pernah cuba diet atkin tu turun 7kg tp badan terketaq2 lepas tu, skrg cuma cut nasi jer.. ganti lauk n buah serta sayur

      Delete
  3. Wah jelesnye. Nak jg kurus. Baru lepas czer...nak workout pn takut. Tapi nak kurus jugak hahaha

    ReplyDelete
  4. Rann kalo czer kena diet.. tp kalo setakat buat cardio ringan2 ok.. jgn workout kuat sgt

    ReplyDelete
  5. goodluck akak. mak kita sekarang pun macam akak, diet and senam. kita tukang tengok and bagi semangat ja. hehe !

    ReplyDelete
  6. fuhhhhh terbaik la jue...ntah bila nk dpt penyakit nak kurus ni...aii makan jeeeeeee...huwaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. terbaiklah... i pun kena start... tapi tuh laaaa... banyak nau dugaan... huwarrrrr...

    ReplyDelete

Like us on Facebook