SBBY2015

Memori Sepetang Bersama Blogger Yeos 2015

3:07 PM

Ini adalah pertama kali aku join event besar dalam hidup aku.. Sebelum ni memang tak pernah langsung.. tak terfikir lah.. bukannya apa... yer la blog sendu macam ni malu pulak nak mengaku diri ni blogger.. hahahha... since traffic mencanak naik disebabkan Noxxa, aku jadi semakin semangat nak update blog.. ngeee.. klise sangat tau.. ^____^

Sabtu baru2 ni aku dapat peluang melibatkan diri dalam event Sepetang Bersama Blogger di Taman Cabaran Putrajaya. Aku bukannya g sorang2 tapi Fiza yang ajak aku pergi sini.. Best jugak melibatkan diri dengan aktiviti blogger ni.. dapat ramai kenalan baru dikalangan blogger. Disamping tu boleh juga tukar2 pendapat dengan diaorang... ok tak nak melalut panjang.. entri kali ni gambar super banyak.. dah memori kan mestilah gambar yang banyak.. hehehe.. Jom la layan...

Selfie sebelum muka akan selebet dengan peluh.. hahahha... suci murni jer muka... 

Dengan Fiza.. Dia la ajak g SBB ni. kalo takder dia memang tak akan aku datang macam ni.. comel kan nampak muda dr usia sebenar ok.. hehehhe.. jeles tau...

Telah dibahagi kumpulan.. nasib dapat jugak dengan Fiza.. kalo dah geng mesti kena geng.. tapi yang lain semua baru kenal.. Alhamdulillah kepala boleh ngam dengan diaorang semua...

Acara bermula.. ingat treasure hunt biasa2 sekali kena berjalan jauh + naik bukit turun bukit.. what??? mampukah aku?? aku lagi sanggup lari atas treadmill dari jalan macam ni.. hehhehehe... 

Susun jigsaw puzzle.. bekerjasama sungguh tau.. padahal semua baru2 kenal.. apa yang penting kerjasama.. Thanks Acul for the nice pix...

Lagi candid pix from Acul.. suka plak tengok gambar ni.. hahahha setiap point kena wefie.. apa lagi kan.. bukan selalu nak buat macam ni...

Setiap task mesti akan wefie.. penuh gambar wefie jer sehari tu.. sampai aku kena install balik instagram tau.. hahahha padahal dah lama tinggal..

Task wefie memang tak dapat dipisahkan pada hari tu.. dan jugak hashtag.. sebelum ni tak pernah buat pun.

Sponsor eQurban.. 

Sambil buat task sambil dilayuq dengan chicken grill.. oihhh sedapnya... 

Badan letih perut lapar memang sedap sungguh makan lamb & chicken grill...
 tak puas makan tau.. macam nak tambah lagi jer.. 

Pada sebelah petang ada 3 panel jemputan khas iaitu Tuan Aqif Azizan, Saudari Anazkia dan Tuan Mashrukin untuk berkongsi pengalaman masing2 yang hebat untuk kami semua.. 

Wefie dengan orang kuat Denai Hati.. 

Dan tak lupa juga kak Jaja a.k.a Cik Lily..

Walau cabutan bertuah tak pernah bertuah pun untuk diri ni.. tapi memang tak sangka kumpulan kami menang tempat pertama dan merangkul wang tunai RM3,000.. 
Thanks Acul for the pix

Alhamdulillah rezeki.. memang tak sangka... moments yang cukup indah...

Gambar kenangan dengan semua blogger yang terlibat.. Pix credit to Acul.. 

Hasil dari Sepetang Bersama Blogger.. Thanks Yeos.. berkotak2 bawak balik.. syok la anak2 minum ni..

Dengar kata SBB kali ni yang terakhir.. alaaa sedihnya... yang pasti happening event macam ni kan dan masih terasa bahangnya.. Psttt aku punya la semangat di SBB sampaikan aku sendiri batuk, selesema + sakit tekak.. nasib tak demam.. hehehhe...


/>

You Might Also Like

7 Comments

  1. Last jupe cik lily kt astro...😆

    ReplyDelete
  2. Happening sangat kan. Harap² ada lagi tahun depan ☺

    Suka gambar no 2 tu ☺☺

    ReplyDelete
  3. salam singgah,, bestnya kalo dapat join sekali hiii

    ReplyDelete
  4. Seronoknya..dapat bersama kawan2 dapat RM dan dapat macam2 hadiah

    ReplyDelete
  5. seronoknya berkumpul event2 cam ni..

    ReplyDelete

Like us on Facebook