JJCM

JJCM | Restaurant Al Reef

9:11 AM

Semalam berbuka puasa hari ke 20.. En papa kata tak payah la masak.. g booking kat restaurant steambot  & grill tapi dah full la pulak.. so baru teringat restoran Arab ni.. selama kedai arab ni bukak tak pernah pun aku nak jejak.. So semalam dapat jugak berbuka puasa kat sini. Pak Arab ni semuanya fasih berbahasa melayu & english.. so mudah untuk communication dengan diaorang.. Restaurant ni terletak di Dataran Dato Mohd Said Beranang.. So warga Beranang, Semenyih, Kajang & Mantin boleh la datang cuba makanan disini.. Sedap ok.. 

Restaurant ni menghidangkan makanan Arabic Cuisine & western food.. So korang harus cuba lah yer.. Jom tengok apa yang kami makan untuk berbuka semalam... 

Depan restaurant.. Parking banyak so korang tak payah risau..

Chicken Kebab Roll.. Sedap sangat.. Harga RM6 sahaja

Arabic Shawarma. Yang ni pun sedap.. RM6 jugak

Untuk kiddos Fish & Chips. RM14.. 

Untuk en papa dia makan Mandy Lamb.. RM17

Untuk mama plak makan Kabsah Lamb.. RM17.. 

Makanan sini semuanya sedap2... Aku recomended kabsah lamb.. sedap ya ampun.. dengan nasi yang sangat moist & lamb yang sangat sedap giler.. sepinggan tu boleh aku abiskan tau.. punah diet weh.. hahahah.. takper bukan selalu.. Selain dari makanan yang aku makan ada jugak disediakan special arab food, pizza, pide & BBQ.. Kalo korang nak tahu boleh datang sini.. 

Restaurant Al Reef

Address :
Dataran Dato' Mohd Said,
Lot 897 Rinching Tengah, 
KM 23.5 Jalan KL-Seremban,
43700 Beranang,
Selangor

Facebook : Restaurant alreef
Email : alreef.restorant@gmail.com
Phone no : 019-255 425 / 03-8751 7668 / 03-8751 7660

Business Hours : 11.30 am - 12.00 pm


/>

You Might Also Like

5 Comments

  1. nasi arab tak in dgn tekak aku..huhuhuu

    ReplyDelete
  2. Dah lama tak pekena nasi arab. Harga pon berpatutan tu.

    ReplyDelete
  3. aritu jaa makan mandy lamb.. sedap.. pasni nk try kabsah la plak..hehe

    ReplyDelete

Like us on Facebook