Iqram Haqimi

Hari Ke 6 Di Ward

11:29 AM

Hari ni dah hari ke 6 Qeram di ward hospital Serdang.. Semalam mama dah EL.. bagi en papa kerja kemarin sebab kerja dia yang hari Khamis & Jumaat dah belambak2 tertangguh.. so nak tak nak mama EL la sehari kemarin so dah tinggal 3 hari.. T___T bertabah la mama cuti 3 hari nak sampai hujung tahun.. Hari ni mama harus keje.. en papa silalah EL kan cuti u banyak lagi kan.. kalo bleh transfer ke cuti mama ok gak.. macam boleh hakhakhak.. :p

Nama jer keje hari ni.. pagi tadi en papa bawak baju keja ke hospital.. kemeja biru royal & shawl kaler pink.. hmmm sabo jer contra & blocking abis.. huwaa bedasah la en papa oii.. abis orang pandang i sebab warna contra tau.. Ni nama jer keja kat opis.. tapi hakikatnya otak fikir Qeram di hospital.. alahai... bila bleh keluar daa... Hari2 duk ward bosan tau.. 4 jam sekali neb, pehtu masuk ubat antibiotik, pehtu doc mai tanya macam2.. pehtu nurse mai check.. hmm gitu lah rutin harian.. ehh ada lagi makan... makannn.. pehtu tido.. hahahha.. mau bertambah2 kilo berat badan mama ni.. bukan anak jer sihat tapi mama pun bleh bertambah2 sihat jugak ni... >___<

Malam pun neb.. berjaga la 4 jam sekali nasib nurse kejut.. kalo tak sedar tu mama is hanyut tido lena la..

Siang pun neb.. dinasour dia kepit sedia yer.. tempat masuk ubat kat tangan kena tutup dengan stokin.. kang dia cabut lagi wehh.. dah 3 kali cucuk tu.. issshhh seriau aihhh....

Mama pun ngantuk duk ward.. sama2 lena dengan dia.. tengok la jerawat 2 ketui naik.. haiyaaa bukan tu jer.. abis kulit kering & bibir kering + melupas.. macam tak cukup air jer kan.. ker aircond ward tu sejuk sangat.. bertabah la mama... 

Doakan Qeram cepat keluar ward yer.... 

/>

You Might Also Like

12 Comments

  1. Kenapa tu...sabar la jue..adat la bila anak dh check in hospital..mamanya yg lbh jg banding si papa..kita xsenang hati bila si papa jg anak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangkitan kuman kat paru2 dia.. terpaksa la dia jaga cuti dah nak abis ni..

      Delete
  2. Replies
    1. tadi tanya doc kata tambah lagi antibiotik & kena neb 3 jam sekali.. aku nak reyau dah ni..

      Delete
  3. get well soon ..... kesiannye ...mama die tido kat mana ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq eima.. mama tido kat ward la.. jap lagi balik kerja g spital.. en hubby balik umah.. pagi esok datang spital.. mama g keje.. aduyaiii dah selenge badan ni haaa

      Delete
  4. singgah malam..Siannya..semoga cepat sembuh..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. teringat zaman jaga qayyum dulu...memang muka sememeh giler...habis jerawat naik...stresss

    ReplyDelete
  6. Faham situasi tu sebab pernah alami.. cuma bezanya kami bergilir tidur di hospital sebab anak ai lebih suka babah dia temankan dari ai temankan.. huhuhu.. tapi tetap penat sebab nak uruskan anak di hospital, yang dekat rumah lagi.. syukur hanya 6 hari je warded masa tu..

    ReplyDelete
  7. pernah alami jugak.. tak terurus jadinya si mak bila anak sakit kann..

    ReplyDelete

Like us on Facebook