Jalan-jalan at Taman Tasik Perdana

10:14 AM

Morning.. Dah masuk September heyaaa.. lagi 11 hari nak g Bangkok tapi menatang apa pun tak ready.. tukaq duit pun belum lagi weh.. sebab det tengah mahai.. sob sob sob.. nanti kena cut det makan lah jawabnya.. huwaaa... Meh ni nak story hujung minggu kami.. tak g mana pun.. balik kampung pun tak.. alaa bawak anak jalan2 jer dekat2 KL.. asalkan depa happy cukup.. Hari Sabtu lepas attend besday celebration umah Ashila terus pergi Jalan Duta beli tiket bas untuk balik kampung.. bukan aku yang balik.. tp en papa nak pos anak2 balik kedah masa kami nak g Bangkok nanti.. Lepas tu kunun nak masuk KL.. tapi terlupa ada cuci2 Bersih 4.0 pulak.. so kami lajak la ke Tasik Perdana.. Dah banyak kali kami g kat playground tu.. masa kami pi tu ada plak tram service.. Apa lagi kan.. daripada nak jalan pecah peluh baik naik tram pusing2 1 taman ni.. kalo takder bersih tu memang sampai ke dataran naik tram ni tau.. takper next time.. 

Harga untuk naik tram service ni murah jer.. Dewasa RM4 manakala kanak2 RM2 sahaja.. pusing2 naik tram ni lebih kurang 30 minit ok la kan.. Untuk pengetahuan korang dalam taman tasik perdana ni banyak lagi taman.. heheh ada sanggup nak jalan ker.. besar weh taman ni.. sayang peluh.. hakhakhak.. jom la tengok gambar2 kami kat sini.. Quality time dengan anak2 memang best moment mama akan simpan..

Ni lah tram service tu.. kami duk paling belakang sekali.. hehhehe

Map depa bagi.. mudah untuk tempat2 bersejarah.. jangan tanya aku semua pusing lalu jer tak turun jejak tengok pun.. 

Macam biasa welfie of the day... Nasib anak2 behave & bagi kerjasama dengan baik..

Seronok depa naik tram ni.. mama biasa pulun selfie tak henggat dunia..

Kat playground kiddos main sampai peluh2.. masuk jer keta terus ZzzzzZZz

Nanti aku update jalan2 kat 1 taman lagi... muehehhe.. Korang cuti2 jalan2 mana yer...

Regards,
/>

You Might Also Like

2 Comments

  1. Salam, haha seronoknye cuti berjalan-jalan..saya ni duk umah je, xkemana..kalau mood malas datang mmg cenggitu lah dia...rasa nak berguling je atas katil haa~ hahah

    ReplyDelete
  2. nice ni mamajue.
    aida pernah lalu aje bila naik bas hop on hop off kat tasik perdana ni.
    tak turun pun sebab nak ke tempat lain.
    wow. a great place to go ni.
    tq for sharing ekk :)

    ReplyDelete

Like us on Facebook