Nukilan Mama Jue

Hitam Putih Kehidupan

10:49 AM

Hitam Putih Kehidupan.. 

Aku tak pandai untuk puisi dan bermadah pujangga...

Kadang aku gembira, kadang aku menangis,
Kadang aku diatas, kadang aku dibawah,
Kadang aku rasa kawan disisi, kadang aku rasa kesunyian,
Kadang aku rasa apa aku buat betul, kadang aku rasa apa aku buat salah,
Kadang aku cuba melawan, kadang aku cuba pendamkan,
Kadang hati terlalu suka, kadang hati terlalu pedih,

Ahhhh susahnya.. rasa macam diri ni dah tak diperlukan pun ada.. Hmmm hidup umpama roda berputar.. cuba untuk menerimanya walaupun hati yang sangat berat.. hidup untuk bersabar walaupun hati memang dah hilang kesabaran dalam diri.. Mungkin ada hikmah disebalik apa yang terjadi bukan?? Allah dah atur hidup kita semua dari dalam rahim ibu lagi.. Aku cuba untuk kuat tapi kadang2 aku terasa tak kuat sangat dah.. kalau boleh lari jauh dari semua.. alangkah bagusnya bukan? 

Give me strength Ya Allah.. aku dah tak terdaya lagi...

Nukilan,
/>

You Might Also Like

7 Comments

  1. Be patient, be strong and keep moving forward.. U can do it and we all can do itzz yeahh

    ReplyDelete
  2. ini untong orang ada blog... curanhkan di sini... hati boleh lapang!

    ReplyDelete
  3. Bertabahlah walau apa jua dugaan yang datang. Klau kita rasa dugaan yang kita lalui tu berat. Ada orang yang lebih berat dugaannya dari kita. Luahkan lah...jangan dipendam.

    Sabar itu indah. Mengadulah pada DIA.

    ReplyDelete
  4. Salam, come on girls...take your time, dan lepas tu mari 'hidup' semula (n_n) insyaAllah :)

    ReplyDelete

Like us on Facebook