Preparation Qebal

Persiapan Sekolah Iqbal - Part 1 -

10:52 AM

Tahun depan Qebal dah masuk darjah 1.. rasa cepat sangat masa berlalu.. tup tap tup tap dah anak sekolah.. rasa macam budak ni kecik lagi.. aku as mama of coz risau!! macam mana dia g sekolah.. macam mana dia nak sesuaikan diri kat sekolah.. macam mana time rehat masa nak beli kat kantin.. macam mana nanti ada budak2 lain buli dia.. macam mana nanti kalo gaduh kat sekolah.. nanti qebal nak makan apa.. yer lah qebal kan tak makan nasi.. semua tu aku kena fikir.. kalo papa dia alaa nanti dia boleh lah.. ehh pak pak memang relax macam ni ehh.. aku selagi tak besar masuk tingkatan selagi tu aku akan fikir macam2.. nampak sangat mak mak aku nih kan.. >___<

Untuk tahun depan ingat nak hantar dia ke kafa.. kalo pagi kafa, transit kat taska & petang sekolah ataupun pagi kat umah pengasuh, petang sekolah & malam ngaji agama.. korang rasa yang mana better? pening aku fikir tau bab ni.. kalo transit kat taska dekat dengan sekolah boleh jer dia g jalan kaki dengan kawan2 & ada cikgu iringi depa.. kalo umah pengasuh aku kena fikir cari transport utk dia g sekolah & qebal akan pergi awal kalo naik transport.. adehhh dilema betul aku fikir semua ni.. macam ni lah kalo ibu yang bekerjaya kan.. huwaaa kalo lah mama kaya nak oiii... dah lama mama duk umah jaga korang & jadi pak supir korang tau anak2.. T__T

Hari Ahad baru2 ni mama dah beli kelengkapan alat tulis serba basic dulu untuk Qebal.. nanti kita tambah lagi.. aku ambik tips dari ibu2 yang berpengalaman hantar anak masuk sekolah.. katanya baik beli borong segala pensil, pemadam, pembaris, sharperner.. sebabnya nanti setiap hari akan hilang semua tu.. even mama label nama.. erkkkk mau jadi kedai alat tulis kat umah ni.. hahaha ok tak per nanti mama beli lagi sikit demi skit.. untuk kaler kena beli 2, 1 hat besar kat umah & 1 hat kecik utk sekolah.. Qebal sangat suka mewarna tapi menulis jer dia macam2 alasan.. 

Serba basic alat tulis Qebal.. hat pen kaler2 tu mama punya.. mama kan suka pen2 kaler ni.. 

psssttt banyak lagi nak beli barang2 Qebal.. bak kata Izwa mau jenuh tepuk2 mesin atm sambil menangis.... huhuhu

Regards,
/>

You Might Also Like

8 Comments

  1. Salam, hahaha tepuk2 mesin atm sambil menangis tu kelakar..sy belum rasa lagi pengalaman ni, tp INsyaAllah...ade rezeki, rasalah...mesti byk fikir kan wak..

    ReplyDelete
  2. ank nk msk darjah 1 mmg excited..bgs prepare awal...tp stationery tu better bli yg murah2 sbb akan ilang nanti

    ReplyDelete
  3. Saya pun hari tu, rasa macam kejap sangat anak dah besar...sekarang ni darjah 1.

    Untung la Iqbal...mama nya yg excited belikan stationary...hahaha

    ReplyDelete
  4. masa uncle sekolah, uncle pon suka pensel kaler2 tu...

    lukisan kat tandas tu, uncle la yg lukis...!

    hehe

    ReplyDelete
  5. awal betul buat persediaan..bagus jugak tu!

    Jumpa lagi dan salam singgah dari penulis blog Hero Borneo

    ReplyDelete
  6. mmg xtrasa ank dh bsr..gud tip sis..kene beli awal2 stationery tu wat stok..nnt dekat2 nk msk skolah lg byk benda nk beli..

    ReplyDelete

Like us on Facebook