Simple Tapi Sedap

9:36 AM

Hari rabu dah.. bila nak Jumaat ni.. hekhekhek.. otak sekarang nak weekend jer.. malas giler keje.. malas giler nak buat keje.. padahal kerja memang bnyak aar kat atas meja aku ni.. cukup la dengan kes LHDN.. aku dah naik semput nyawa kalo call LHDN.. biasa lah susah giler depa nak jawab.. kalo dah jawab dengan officer perempuan kadang2 depa suka marah2.. cakap tengking2 jer PMS ker?? tapi tak semua macam tu.. ada yang baik.. kalo laki plak baik2.. kdg2 tu ada jugak yang garang... pfffffttt sabar jer hadap kerja macam ni... >___<

Petang kemarin tetiba tekak ni nak makan ikan bilis goreng + cili padi potong2 tu.. en papa kata buat lah telur dadar.. telur banyak kang bazir jer.. aku beli telur sepapan sebab kalo time buat congo bars senang tak payah gelut nak cari telur.. so aku bikin ikan bilis goreng dengan cili padi & telur dadar.. jangan takut plak tengok cili padi belambak dalam masakan aku.. lagi banyak cili padi lagi sedap.. en papa cakap ni cili padi nak bunuh orang ker?? muahahha nak makan ker tak nak? kalo tak nak makan sila masak sendiri!!!

Senang jer aku ni.. takder pilih makanan.. ehh ada jugak setengah makanan aku tak makan.. tapi bab makan nasi aku tak kesah.. kadang2 kalo mai time tak lalu makan ikan, daging or ayam.. aku buat jer sambal belacan dengan ikan kering + timun potong.. itu pun dah bangkit selera makan tau.. tapi kalo ko hadap ikan bilis & ikan masin hari2 muka pun boleh jadi ikan bilis okehhh.. kekkekek.. tak selalu lah aku makan macam ni.. kang cemuih plak kannn... ^___^

Punah diet aku semalam.. memang tak makan malam kitaorang ni.. dek kerana tetiba tekak teringin nak makan mesti aku balik masak.. apa ada hal masak nasi kejap jer 7 minit.. ahakkk itu pun malas lagi tak tau.. hari ni nak makan apa tengok keadaan sebab ada orang nak datang umah malam ni nak pasang sesuatu.. pasang apa.. esok lah aku citer.. 


Regards,
/>

You Might Also Like

6 Comments

  1. guna noxxa masak nasi 7 minit je ... syoknye ... cepat betui ..klu periuk biasa tu setengah jam tak masak2 lagi

    ReplyDelete
  2. makanan paling simple lah yg paling kita suka kekadang..

    ReplyDelete
  3. Ikan bilis cabai tu kalau time hujan lagi layan kan..geng lah kita ni sis. Hantu pedas!

    ReplyDelete

Like us on Facebook