Selamat Tahun Baru 2016

11:41 PM

Selamat tahun Baru 2016.. dah 4 hari baru sempat nak update blog tu pun update thru tab jer ni.. sodih betul.. banyak nak cerita.. tapi nanti lah cuma sekarang ni bz mengurus anak sekolah.. semput ko nak terkejar2 minggu pertama sekolah.. rasa nak semput pun ada ni... kul 1 hantar.. kul 3 g tengok dia rehat.. kul 6.30 ambik sekolah.. malam plak kul 7.45 hantar anak g iqra.. wehh baru sehari mama dah panaih muka rasa macam nak demam jer.. yang mana ibu2 hari2 buat benda ni memang aku tabik spring.. aku memang tak bleh sebab baru lagi kan.. orang cakap tera nak biasa.. Alaa qebal pun seminggu jer mama g stalk dia kat sekolah lepas tu qebal sila pandai2 sendiri lah.. hahahah kijam ini mama kan.. ^____^

1st day sekolah mama buat bento kat qebal.. yer la rehat 20 minit cmner nak makan.. student ramai.. tunggu tera nak beratur dah abis masa.. pppfffttt... qebal silalah makan mama masak.. 

Mama pun dah start diet.. tekad tak makan nasi.. siap masak nasi 1 pot jer utk en papa.. jangan suruh aku makan yer.. lengan dah sado ni.. jeans mula2 ketat.. hahaha bahaya tau kalo rajin masak n makan ni.. so kita stop la masak2 dalam noxxa.. hehehhe

Malam tadi g hantar qebal g iqra.. mama pun g la pump minyak kasi penuh puan alza ni.. full tank rm65 okey.. kita tgk baper lama bertahan sebab akan jadi mak supir sejati ni.. wesss malas yarabbi nak pulas stereng tau.. siap en papa ckp nak keta kecik ker.. nak nak nak axia bleh?? Alza buat balik kampung.. myvi takmo sebab manual.. hehehe 

Alhamdulillah qebal ok hari pertama sekolah.. so esok rutin mama hantar dgn qeram.. adik sila jalan kaki jgn nak ngader suruh mama dukung yer.. tak kuasa betul nak dukung dak debok ni.. mau mama patah pinggang.. korang doakan aku dapat kerja yer.. ehh pasal kerja pun aku blum citer.. alaaa sapa nak tau pm tepi la no.. kita chit chat jer kat wassap.. Maybe ada hikmah disebalik apa yang terjadi ni.. aku pasrah walaupun jadi gini.. nak mengamuk2 pun tak guna kan.. chill... love uoolss..

Regards,
/>

You Might Also Like

2 Comments

  1. bawak bento lagi baik kan kak
    terjamin kebersihan dan kesedapannya sebab masak sendiri di rumah

    ReplyDelete

Like us on Facebook