Movies Review

Movies Review ~ Boboiboy The Movie

8:39 AM

Pada Sabtu malam baru-baru ni mama dengan anak-anak pergi tengok citer Boboiboy The Movie. Bebudak ni dah banyak kali mama nanti kat wayang kita g tengok yer.. orite orite.. jangan tak tahu hari2 jugak la depa ulang trailer movie ni kat youtube..naik muntah mama tengok.. masak mama nak kena layan citer kartun mau mama mereloh lena dulu kat panggung.. hahaha en papa siap2 bagitau papa tak nak tengok citer tu.. so decide mama jer dengan anak2 & en papa tengok munafik sorang2.. so deal malam sabtu kami tengok. 

Memang agak mencabar dengan bebudak tanpa en papa.. tapi bebudak ni kalo takder papa depa ok jer dengan mama.. ada jer papa depa punya mengader2 mau mama sakit jiwa ok.. maybe mama depa cengei gamaknya kot.. hahahh.. so nasib la mama beli tiket online kalo beli kat kaunter alamatnya sold out la tiket.. hahaha.. Macam biasa port kami tengok wayang kat Cheras Sentral... uihh dah makin ramai yang pergi tengok kat sana.. Terus masuk jer.. itu pun kena paw keropok kat atas.. sabo jer.. So bebudak memang very excited nak tengok boboiboy.. ok layan.. 

Tiket online.. ambik seat couple jer senang 3 beranak duduk.. tapi mahai skit la.. kalo seat biasa dewasa RM18 kanak2 RM9.. tapi mama malas nak ambik seat 3 sebab tahu dah Qeram akan naik turun tangga.. ok fine kali ni Qeram dekat 1 jam jugak duduk sambil tengok movie.. good boy..

Start cerita macam biasa bebudak semua pakat seronok.. ada la bab mama is blur!! hapekah mama tengok cerita kartun ni.. krik krik krik... oh my geee.. rasa macam tak leh masuk betul tau... bertabah mama.. ada yang part lawak tu memang la lawak.. yang ntah apa2 tu mama betul2 bosan.. kalo papa depa ni mau berdengkur rasa.. kahkahkah.. 

Yang part paling kelakar karakter Gopal yang ada kuasa tukarkan objek dengan makanan.. hahahah itu part paling lawak nak mampus!!!.. ada la sotong giant tu nak makan depa & then Gopal tukarkan giant sotong tu kepada "Sotong Goreng Tepung" kahkahkah berdekah2 orang gelak dalam panggung.. benggong betul.. tak bleh blah!!.. aduyai.. The part lain tu biasa2 bebudak suka lah kan.. yang karakter ntah apa2 seperti The Tengkotak, pehtu klamkabot.. ntah apa2 lah punya karakter tu.. memang muka mama blur abis... 


Jom baca Sinopsis Boboiboy The Movie

Sekumpulan makhluk asing bernama The Tengkotak tiba di bumi dan menculik Ochobot. Mereka mahu menggunakannya untuk mencari sebuah Sfera Kuasa yang tersembunyi di bumi. BoBoiBoy dan kawan-kawannya perlu menyelamatkan Ochobot dan membongkar rahsia di sebalik Sfera Kuasa tersebut.

Banyak halangan dan rintangan yang perlu BoBoiBoy dan kawan-kawannya terpaksa lalui dalam misi untuk menyelamatkan Ochobot.

Ada aksi yang mencabar dan lawak sepanjang filem ini. Sedikit kesedihan muncul dalam usaha BoBoiBoy ingin menyelamatkan Ochobot.

Bagi mama cerita ni memang kanak2 sangat lah suka.. Aku as mama bawak anak2 bagi depa release tension sebab hari2 g sekolah.. Cerita menarik ada unsur gelak ketawa & the part paling sedih masa last cerita Ochobet tu mati.. uhukk.. mama pun kesat air mata tau... cisss hati tisu betul... tapi kita dapat pelajari semangat perjuangan dan persahabatan dalam cerita ni.. Yang mama perasan Boboiboy bukan kuasa 3 jer ker.. kuasa air, api & tanah kan.. tapi dalam cerita ni dia dapat kuasa jadi kuasa lima.. korang jangan tanya apa kuasa memang mama tak hengat hokey!!.. hahahah.. Ehh jangan tak tahu bola kuning tu nama dia Ochobot pun mama tau dari Qeram.. memang mama teruk.. >___<

Nak tahu cerita ni korang leh la bawak anak2 g panggung yang berdekatan ok.. sekali sekala layan kartun apa salahnya.. lepas ni Upin Ipin plak weh jom la berhuhuhuhu nanti... Bintang mama kasi 8/10.. ^____^

Love,
/>

You Might Also Like

4 Comments

  1. Hahahaha...sama..terpaksa layan...tapi boleh la setakat nak santai-santai..cerita tak berat kepala hotak..hahahaha

    ReplyDelete
  2. tinggal tunggu masa nak pegi tgk nie! iskk tak sabar!

    ReplyDelete
  3. Part Boboiboy Kuasa 7 tu terbaik!

    ReplyDelete
  4. hahaha~ nice review. good to see the end part touched u walaupun pada awalnya cam x brapa layan kan

    ReplyDelete

Like us on Facebook