JJCM

JJCM | Restoran Wong Solo Bangi

8:45 AM

Dua tiga minggu ni tekak dah macam nak makan ayam penyet ajer.. hahaha minggu lepas ayam penyet dekat Kajang, minggu ni pulak dekat Wong Solo Bangi.. Abis sapa yang rekemen tempat makan sedap, aku atur jer pergi makan.. Kat umah hari2 masak tak lalu plak makan ayam.. kat luar aku kerja cari ayam yer.. ok laa weekend aku stop masak kan.. hari2 kot aku masak kat umah ni sampai tak tahu nak masak apa.. T___T belum posa g oiiihh...

Orang yang rekemen nasi ayam penyet kat Wong Solo ni budak sekolah aku nama dia Daus.. tapi ntah kat sekolah dulu aku tak pernah tegur dia.. tapi kat FB ramah plak.. puiii selalu gitu lah.. masa sekolah mana lah nak melayan sangat!! rasanya pandang muka pun tak kot.. ni hahh kat FB sembang mcm kenai dari sekolah lagi.. heheheh... Dia la cakap nasi ayam penyet kat Wong Solo Bangi ni sedap siap meleleh ayor hidung.. ok kita g rasa... heheheh

Sampai jer depan kedai aku dah cakap mak aiihh ramai orang giler.. takper tunggu jer dulu.. bayangkan sampai nak makan kena tunggu orang abis makan.. hmmm apa lah yang keistimewaan nasi ayam penyet ni.. harus cuba nih!!.. So dalam 10 minit kami dapat meja.. 

Awat aku tak menahu ehh kedai ni sebelum ni.. kesian kan kat mama ni.. hahaha ingat senang nak atur makan dengan 2 hero kecik ni.. susah tau.. makan pun macam nak tercekik.. 

Kami pilih set ayam penyet lah.. dah tak tengok benda2 lain pun.. Air ambik 3 jenis.. Qebal memang tak kacau aar kita orang makan dia kan takut nasi.. kehkehkeh.. Adik jer nak makan ayam.. nasi tak nak pulak sebab dah makan pisang goreng kot dlm keta tu yang tak nak makan nasi.. 

Ini pilihan aku ler.. Nasi Ayam Penyet.. Aku bagi 5 bintang lah!!.. tapi portion ayam tu kecik.. so sangat tak puas makan.. orang2 lain cakap dulu ayam besar tapi sekarang kecik.. Hmmm betul kecik sangat tak padan dengan rega RM10.90 tu.. yang thorbaik sambal dia tu kick kaw menyegat berapi pedaih sedap sungguh sampai meleleh ayor hidung.. hahahah.. 

Ini en papa punya pilihan Ayam Bakar Penyet.. Korang tengok la ayam tu ya ampun sedih nauu kecik giler.. alooorrr jangan aarr gini kan.. dari size besar tetiba jadi kecik.. huhuhu.. we all makan jer sebab sedap.. Rega set pilihan ni pun RM10.90.. Lepas ni kalo nak repeat makan boleh jer we all makan sini dah la dekat jer dengan Beranang tu.. 

Next JJCM Om pecal lele pulak kat Kampung Pandan.. Ni pun rekemen dari Achik Huda.. Ok zass next week sebelum posa pergi cuba makan kat sana.. Total makan kemarin RM30+ jugak la.. ehh kaww siap GST yer.. pppfffttttt


Psssttt kakak aku kijam dia tayang laksa mee perak.. aku yang mengidam tapi dia dapat makan dulu kat umah tok cax.. hahhhh mencecer air liur aku sambil duk taip ni wehhh.. mencik ahhh.. nak jugak laksa mee tu.. huhuhu


Love,
/>

You Might Also Like

7 Comments

  1. ya allah wehhh sebab kau la semalam aku duk merengek rengek dgn ed nak makan wong solo! hahahaha...khamis ni nak dating pegi makan oiiii.. ;)

    ReplyDelete
  2. tak penah lagi try Wong Solo ni. selalu jugak nampak

    ReplyDelete
  3. A'alah ayam tu kecik tul. Cam tak puas lak makan...

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap sangattt tapi bile dengar bab meleleh ayor idung tu takot plak nak makann. :)

    ReplyDelete
  5. Wong solo sedap tapi ayang kecik bebenor. Nanti try makan kat RUmah Makan Cibiuk plak. Sedap jugak ☺☺

    ReplyDelete
  6. fae tak tahan mkn sambal pedas huhuhu

    ReplyDelete

Like us on Facebook