Berbuka Puasa Dengan Dah Makan & Zespri

11:16 AM

Kemarin mama tak masak sebab mama ada dapat makanan free dari Dah Makan untuk berbuka puasa. Ramai orang tanya macam mana dapat makanan free tu.. Macam ni kisahnya.. Tersebut alkisah ehh tak payah ngader sangat la hahahah.. Masa awal bulan posa mama perasan ramai blogger dapat jobs dari Zespri Share a Kiwi ni.. tertengok IG Ruby.my terus tergoda dengan air kiwi tu sebab botol sangat comel.. 

Mama baca jer kat blog dia terus zass g website Zespri tu.. Masa tu Zespri ada buat Share a Zespri Greeting.. kira kita nominate kat sapa2 dan akan dapat free makanan yang sihat dengan air kiwi dalam botol Zespri yang cute tu.. Hahh apa tunggu lagi kan.. mama pun fill up the form lah.. mama nominate kat en papa & en papa nominate kat mama.. hahaha padahal mama yang buat semua tu..en papa tak tahu apa2.. kekekek.. Tapi kan memula tu sedih sebab delivery ke kawasan beranang tak cover & then pihak Dah Makan cancel. mama is tak peduli mama nak jugak. so discuss dengan pihak Dah Makan diaorang cakap alamat mesti Lembah Klang.. Ok cari2 nasib la kawan keje kat Astro boleh tolong delivery.. Fuhh lega.. 

Yehaaa dapat 2 botol air tu.. Sapa yang berjaya nominate tu akan dapat jugak botol Zespri ni.. kira lagi 2 botol lah dapat.. hahaha.. En papa kata mama ni macam takder botol lain.. biar aaarr.. sebab botol ni cuteeee.. hahaha

Pilihan mama Pan-Seared Chicken Breast, Roasted Thyme Potatoes and Creamed Spinach

Pilihan ke 2 yang mama pilih Baked Perch with Penne Arabbiata and Roast Zucchini and Eggplant

Hahh tudia memang western abis la berbuka kemarin.. nak sebut berbelit2 lidah ni hahh.. yang pasti makanan ni sangat simple tapi menyihatkan. Bebudak ni pun pulun makan dengan mama papa lah.. sedap katanya.. hahaha..  

Dah makan mesti lah minum air kan.. Ni lah air Zespri SunGold Kiwifruit Smoothie with Dates.. Mama pulun nak air tu.. teringin giler.. mak buyung kalo kata nak tu kena dapatkan jugak!!! sebelum ni mama bukan suka sangat makan kiwi sebab masam.. dah minum air ni sedap lah pulak dengan gabungan kiwi & kurma!!.. Yang best botol tu cute + comel... hahaha ehh nak resepi air smoothie ni nah boleh tengok kat SINI


Korang nak cuba makanan yang sihat ni korang leh terjah 

Website Dah Makan : www.dahmakan.com


Kalau nak tahu pasal aktiviti Zespri ni korang tengok sini

Website Zespri Share a Kiwi : www.zesprishareakiwi.com


Love,
/>

You Might Also Like

6 Comments

  1. berbelit lidah nak sebutt. tapi nmpk sedapp.

    ReplyDelete
  2. sedapnya menu .... tungggu hari je nak redeem huhuh

    ReplyDelete
  3. sakan la makan tu yer! hihihi...alhamdulillah rezeki mama sangat neh

    ReplyDelete
  4. lawyer kat office ni suka betul healthy meal ni. hari hari ada order.

    ReplyDelete
  5. Nama nyer unik ~ dahmakan :-)
    zespri tu glamer.
    Aida lom try, sebab x berjumpa lg.

    ReplyDelete

Like us on Facebook