Jangan Ciplak Karya Orang!!

11:32 AM

Sebenarnya ini bukan pertama kali orang ciplak hasil karya orang di blog ni.. dah banyak kot tapi mama tak ambik port sangat la sebab depa print screen so kita still kenal background blog tu memang hasil dari blog mama yang sendu nih. Yang paling tak menahan baru2 ni.. perghhhh ko curi gambar aku seketul siap ayat2 pun hang copy cat.. pehallll.. sumber plak tak menahan dari sumber mana2 ntah.. Chek oiiii aku ni update benda ni dah lama dari tahun 2014 lagi.. pehtu ko pun nak ada blog tak tahu nak taip semua pakat copy paste jer lah ehh.. hmmm orang macam ni memang tak ader etika langsung!! memalukan... bukan dari blog aku jer.. blog yang lain pun ramai.. kalo ko setakat ambik gambar aku tak kesah sangat tau ni tak semua ko balun.. ni mesti masa exam main tiru ehh.. kang aku kata macam2 kang lagi dasyat mulut aku ni keluar.. 

Please la walaupun aku tak letak watermark sebesar-besar alam tapi itu dari hasil kerja aku tau tak!!! ko ingat aku ni buat benda senang ker.. tapi ko yang mencuri hasil kerja orang senang ehhh.. Aku punya susah susun bahan2 semua siap snap segala step by step dan perah otak aku nak karang ayat.. tup tup ko copy masuk blog ko.. perghhhhh yang tak menahan sumber tu.. aiiishhhhh berbulu mata aku tengok pinggan corelle european herb & dapur aku yang cantik tu.. Orang lain kenal dohh tu semua hasil kerja aku beb!!! Pehtu ko share plak kat FB ehh sampai 14k.. ker memang ko giler traffic.. tu lah orang nak buat blog ko pun hegeh nak buat kan.. tapi meniru ajer.. 

Korang tengok laaa sumber tu Haruman Luqman.. sesuka hati nyerr.. 

tengok la tekan link versi blog ke blog dia.. perghhh pergh perghhh baper kali pergh tak tahu la..

Kengkawan aku semua marah sebab depa tahu ni memang hasil karya aku tapi orang lain curi.. yang tuan owner buat comel2 lagi lah sakit mata.. huhhhhh.. tak per ko nak curi ker apa ker.. tapi jangan sampai orang report kat google pasal blog ko tu.. setakat blogspot memang orang boleh tindas tau.. dekat page fb ko nak kena scam ker?? Orang macam ni memang takder rasa malu + tak tahu etika langsung pasal blog.. buat kecoh boleh!!!... piiirahhh.. Ni hasil update mama since Nov 2014 http://www.mamajue.com/2014/11/murtabak-roti-daging.html.. alaaa dia update awal tahun ni.. huhhhh ntah la orang macam ni tak tahu nak cakap apa lagi... tunggu dan lihat jer lah!!!


Love,
/>

You Might Also Like

22 Comments

  1. Memang konghajar org macam ni. Jue tak msg dia ker? Nak keja senang go C&P dari blog orang. Patu trafik dapat kat dia.

    ReplyDelete
  2. Haihh suka suka hati aje ambik orang punya.

    ReplyDelete
  3. Xde idea la tu tp nk trafik. Kot ye pon bior ler teredit skit. Ni main pulun smua

    ReplyDelete
  4. memang tak tahu malu copy macam tu..nak copy pun bagilah kredit kan...sakit hati.

    ReplyDelete
  5. Tak malu betul ciplak hak org....

    ReplyDelete
  6. copy paste sebijik lepas tu tak credit penulis. hadoi

    ReplyDelete
  7. hat macam ni memang sakit sangat ati kan Jue, blog copy paste namanya, pencuriiiii :)

    ReplyDelete
  8. tak baik sungguh bt gitu, perangai sgt ciplak hat org punya.
    zie jln2 sini & follow mama jue juge

    ReplyDelete
  9. mmg ramai org yg suke amik kesempatan gtu yek...
    tak baik betul... main curi2 gini...

    salam kunjung semula

    ReplyDelete
  10. Dia ingat copy paste gtue tak kantoi agaknya ek... kalau ye pun bagilah kredit.. skrg nie dah banyak fb page yg suka copy karya org n letak tajuk suka hati, dah pembaca pun salah faham.. sbb pembaca jenis baca tajuk jer isi tak baca terus comment hentam2 n viral ... yg kesian penulis asal.. penat jer perah idea.. tup2 kena tiru..

    ReplyDelete
  11. Tudia mama jue.. tarik nafas lepas.. sabaq na..

    ReplyDelete
  12. Yup agree memang sesetengah blog tu kejarkan traffic je.. usaha takdak.. Tp ada hati nak buat blog.. urmmmm..

    ReplyDelete
  13. Boleh buat laporan... Kalu diblog boleh report pada blogspot...

    ReplyDelete
  14. Paling x best bila kena camni. Huhu

    ReplyDelete
  15. Org yg tukang copy tu nak kerja senang je..tak beretika

    ReplyDelete
  16. naniey punye lagi la siap die potong watermark sebesar alam tepek die punye no whatsapp.. Sakitnyee hati..

    ReplyDelete

Like us on Facebook