Persiapan Raya 2016

12:55 PM

Lagi seminggu nak raya korang dah buat persediaan raya belum? Mama sudah la skit.. hahaha.. setiap tahun memang kena beli baju baru.. kira time tu jer beli time hari2 lain takder pun nak beli. Tambah la orang laki pkai baju melayu pagi raya jer.. pehtu kepam la dalam lemari kekdahnya.. memula fikir nak recycle baju raya tahun lepas jer tapi kan kesian pulak baju senteng seluar senteng.. so beli lah baju melayu kat depa.. Baju mama pulak baju kurung dah tempah lama sekali kan mama peknen hohoho la jawabnya tak boleh pkai sebab dah tak muat.. kena la beli jubah.. tema tahun ni warna biru.. bedasah la biru terang ni asalkan sedondon gitu.. kalo g beraya orang akan cam la oohh ni family mama Jue.. hahahah... ^___^

Tema baju raya tahun ni.. Biru.. Tetiba barisan nasional pulak dah.. hahahahha

Untuk bebudak ni baju raya ke 2, 3, 4 hahh baper banyak hari ntah yer raya nih.. alaa budak laki kan senang jeans & tshirt jer.. nasib depa jenis tak suka pkai kemeja.. kalo tak malas yarabbi nak iron baju.. :p hahaha lepas raya bleh jer pkai baju ni buat stok jalan2 pulak kan.. tapi kan naper ehh baju bebudak lagi mahal dari orang tua ehh.. nasib mama dapat port hat murah2 + kualiti kain superb tau.. kalo ada anak perempuan mesti baju dress & baju kembang2 kan.. ok jelessnyaa sapa ada anak perempuan.. dah kenapa mama nih.. kekekekke

Senang mama boriakan bebudak ni.. size pun sama sesuka hati korang nak pkai baju abang ke adik ker tak payah gaduh2.. 

Untuk kasut belum beli lagi tengok la nanti2.. kasut raya lama yang jarang pkai tu dah ketat.. cepatnya depa besaq.. kalo terjah kedai bata tengok 1 kasut rm50.. wakakak kalo 2 dah seratus kat situ.. pergh pergh en papa kata.. tapi nak beli jenis tali2 tu tak payah nak beli kasut serlum2 sangat aihhh rimaih mama satgi mama kena mencangkung nak pakaikan kat depa.. tak kuasa ok tak kuasa!!!

Kuih raya tahun ni memang mama tak buat langsung.. kalo tak memang mama akan buat 2,3 jenis tapi dengan keadaan mama peknen + mama tak larat memang tak buat la.. semua tunjuk2 jer.. berdiri lama sakit tumit laa.. masak 1 jenis untuk berbuka pun lepas masak mama tumbang lena.. letih macam buat kerja berat.. hahahah.. korang nak makan kuih raya mai la umah mama nanti ehh.. bagitau awal nak datang, insyaAllah mama boleh masak sedap2.. hahaha.. 

Dah siap isi pun.. siap bebudak ni rasmi makan kuih raya.. huhhhh tak nyabor sangat bebudak ni..

Umur dah meningkat ni nak beraya pun tak rasakan.. semuanya settle baju anak2 la dulu.. ni pun en papa tak beli lagi jeans & tshirt dia.. jangan tak tahu sehingga sekarang gaji + bonus dia belum dapat tau.. opis duk buat kepam apa tak tau la.. hahaha.. nasib la mama ada skit duit & mama settle kan baju bebudak dulu.. Bag nak balik kampung pun belum kemas lagi.. tak tahu nak kemas banyak mana.. kang mama humban satu lemari baru tahu.. huhuhu. Yang pasti tahun ni turn raya kedah yeaaa happy giler kot.. ehh lepas raya nak g holiday.. holiday mana tunggu lah.. 


Love,
/>

You Might Also Like

4 Comments

  1. senang bj budak boy,t-shit jean..kalu gugurl dengn assoseries ye lah..hand bag, klip rambut, speck mata bunga2 haha

    ReplyDelete
  2. wah dah siap baju raya semua....

    ReplyDelete
  3. Waahh Jue, dah siap semua dahh. Mek ni haaa baju tak siap lg. Biskut order tak sampai lagii.. poningg dahhh

    ReplyDelete

Like us on Facebook