Advertorial

Product Review | Alas Tilam Waterproof Bercorak Untuk Kanak-kanak

2:30 PM

Ehh anak kecik korang dah free diapers? Macam anak kecik mama macam kecik jer padahal dah 5 tahun kot hehehe malam dia pakai lagi lah jenis tak reti nak habaq ni.. Siang dia pass sekarang.. Kekadang jer risau skit kalo dia tido waktu siang. Malam mama dah cuba try tak bagi pakai pampers ok berjaya. Korang nak tahu untuk elakkan tilam basah kalau anak terkencing malam ker siang ker? Meh baca sini meh memang sangat-sangat berguna untuk ibu diluar sana.

Alhamdulillah selepas mama guna Alas Tilam Waterproof Bercorak dari www.littlemunas.com ni Qeram kalo tido dia terbabas ker apa ker selamat tilam. Hehehe mana taknya sebelum ni jenuh jugak la nak angkat tilam single bed tu untuk jemur. Yang masalahnya walau kita dah jemur still tetap akan bau hapak tilam tu.. gggrrrrr tak pasal-pasal kena sembur perfume kat atas permukaan tilam.. Hahahah.. 


Alas Tilam Waterproof Bercorak ini mempunyai 2 sides iaitu sebelah bercorak kain sangat lembut manakala sebelah dalamnya pula plastik untuk kalis air. Hahhh mesti ada orang akan tanya kalo dah plastik macam tu mesti berbunyi kan masa tido?? Jawapannya memang takder bunyi plastik tau best sangat tido atas tu. So, sangat bagus untuk kanak-kanak kalo2 diaorang terkencing ker, botol susu tumpah ker sebab ia sangat mudah untuk diuruskan. Korang hanya tanggalkan jer alas tilam ni, kemudian rendam, bilas dan sidai. Mudah bukan? Lepas ni tak payah la korang nak angkat tilam berat tu untuk jemur-jemur lagi. betul tak??

Ni size alas tilam untuk single bed. memang takder tertanggal pun kalo anak korang tido lasak sebab ada getah yang sangkut di bawah tilam. Ibu-ibu tak perlu risau bab tu ok.

Alas Tilam Waterproof Bercorak ini terdapat dalam 3 size yang berbeza :-
  • Single - RM55.00
  • Queen - RM65.00
  • King - RM65.00
 Design bercorak untuk alas tilam waterproof.

Untuk ibu-ibu di luar sana, InsyaAllah korang akan berpuas hati dengan kualiti alas tilam waterproof ni sebabnya mama sendiri pun rasa lega tak perlu risau kalo anak terkencing ketika tido. Yang bestnya tilam akan sentiasa kering dan terlindung dari basahan kencing anak korang kan. Lepas ni dah tak ada lah bau yang kurang menyenangkan pada tilam korang kan. Ehh satu lagi kalo nak yang bercorak boleh jer pilih kesesuaian untuk anak-anak korang ok. Mesti anak-anak korang suka punya lah.. Kalo ibu-ibu diluar sana nak beli tengok detail di bawah ya.. 

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian :-

Butik About Umi & Baby
17-1 Jalan Musytari U5/AM
40150 Shah Alam 
Selangor

Tel : 017-223 5362


Instagram : Little Munas



Love,
/>

You Might Also Like

6 Comments

  1. wahhh best ni, boleh latih anak jangan kencing malam, mak pun happy tilam tak ranap :P

    ReplyDelete
  2. Wah bagus nih...wlupun ank2 dh bsar leh je bli..hehehe

    ReplyDelete
  3. Huishh bagus sangat ni... Tak payah nak susah basuh tilam bagai kalau PU tengah malam

    ReplyDelete
  4. nak beli tapi ank bujang dah jarang terbabas buat air kolam atas katil dah.. hehee.. alhamdulillah 3 tahun 11 bulan dah free diapers..

    tapi tu la, mom terpaksa bertabah kekejap nak ke toilet..adeh!

    ReplyDelete
  5. Bagus ade benda cam ni. Jangan cakap anak, mak pun kalau time datang period heavy flow bleh sgt cadar ni supaya tilam selamat untuk mendatang. Kalau takk alamatnya memang bauuuu lerrr 😝

    ReplyDelete
  6. Bagusnyaa alas tilam ni.sesuai untuk ibu bapa yang ada anak kecil. Hehe

    ReplyDelete

Like us on Facebook