Tshirt & Jeans Raya Iqbal & Iqram

9:27 AM

Setiap tahun baju & seluar raya untuk anak2 wajib bertukar.. Kalo ada beli baju bukan time perayaan tu maybe hanya pakai buat basahan atau kalo ada sale kat mana2 yang murah. Macam tahun ni kalo boleh mama dah tak nak beli kat sogo ker jusco ker.. pppffttt tempat ramai orang kekdahnya memang mama is tak sanggup tau.. Tambah la mama dengan tak larat nak berdiri lama2.. jalan pun macam penguin jer ni.. 

Yang mana ada anak2 mesti sangat memahami kalo bab baju & seluar jeans anak2.. almaklum la mahal kan.. tambah2 jeans la dulu bajet rm100 la untuk 2 helai jeans.. tu pun rm50 kebawah sehelai.. tertelan air liur betapa mahalnya seluar jeans bebudak kan.. hahahah.. seluar jeans mak pak pun tak semahal tu.. memang jarang la beli2 mahal mcm ni selalu nya weolls g jer terjah butik chowkit atau ada mana2 sale jer.. hahaha.. 

Tahun ni memang agak mencabar la dengan gst mak t tu kan.. pehtu dengan mama plak tak kerja so hanya 1 income, mama kena fikir cara camner nak beli baju anak2 dengan harga murah tapi kain yang berkualiti. hehehe sebab memang en papa serah bulat2 ler kat mama semua benda ni.. so tshirt bebudak mama beli online QQ Baby Shop.. anak2 mama senang jer tak payah nak berkolar ker nak kemeja ker.. tak payah.. diaorang lagi suka jeans & tshirt tak koler sebab tak panas katanya.. mama lagi lah senang nak lipat baju.. hahaha yang paling penting tak payah iron.. giler bapak pemalas nak iron khennn.. so mama beli kat online tu 10 pasang RM120.00 murah tak?? Sehelai jatuh RM12 jer tau.. hambek anak2 mama siap beli sorang 5 pasang.. so lepas abis raya korang boleh jer pakai tshirt ni buat jalan2.. simple kan.. hahh yang bestnya bukan baju tshirt raya jer, baju tido raya pun ada sekali sorang 5 pasang.. huntong la anak2 mama beli baju korang jer.. baju mama & papa krik krik krik.. nan ado okey!!!.. 

Ni lah baju tshirt bebudak. senang pilih sama size.. sebab dedua padan jer.. hahaha.. 

Tengok pakej siap baju tido raya lagi.. kemahin tau bebudak ni.. pehtu mama fening sebab baju bebudak dalam rumah ni banyak giler.. penat nak lipat LOL.. hahahah

Bab jeans bebudak memang semua orang tahu mahal kan.. paling cikai pun RM40 macam tu lah itu pun brand biasa2.. kalo korang nak brand kiko ker mak ko ker hahhh tak payah cakap jenuh terbuntang biji mata tengok rega.. muahahah.. gitu lah rakyat marhaen kannnn nak beli kena fikir sebab banyak lagi duit nak guna.. bebudak ni pun suka pakai jeans kalo keluar jejalan.. senang sebab lasak kalo terjatuh takder la lutut berdarah.. ni masa last week mama g giant, kat sebelah luar giant ada la khemah2 yang jual seluar & baju.. mama ushar2 ada seluar jeans bebudak.. maybe seluar ni from thailand mama fikir.. tak kesah la yang penting seluar jeans tu cantik kain cantik harga pun murah giler!!! Mama ni cerewet jugak memilih baju anak2.. sebab kalo kain is tak cantik walaupun murah memang mama tak kan beli tau!! dah cantik dimata mama apa lagi mama rembat 3 helai sorang.. 2 helai jeans panjang & sehelai jeans pendek. hahh hambek ko.. selesai masalah negara nak beli seluar jeans bebudak ni.. nasib tak boleh beli online kalo takkkk mama la orang pertama beli.. kahkahkah.. 

Settle baju & seluar anak2.. 

Hahhh gitu lah bebelan mama pasal baju & seluar raya anak2.. selagi tak settle rungsing nak heret depa g mall tau.. pepaham la dengan ramai orang dengan depa nak mengepau lagi.. hohoho.. standard la sapa ada anak akan memahami situasi ni.. cuma baju melayu & kasut raya jer belum.. itu takper cari kat area sini jer.. korang tak payah syorkan aku g jalan tar yer.. kang aku debik sebab ramai orang kekdahnya!!! tak sanggup tauuuu.. So total semua ni RM120 + RM180 + RM150 = RM450.00 macam banyak jer kan.. tapi baju2 tu aku beli lama dah so aku simpan la.. hahaha kalo segedebuk maunya en papa gugur rambut.. hahahaha... 

Ehh korang dah beli ker baju raya anak-anak??


Love,
/>

You Might Also Like

3 Comments

  1. setuju, baju bebudak mmg mahal

    ReplyDelete
  2. bila dah ada anak, kadang baju sendiri lama tak apa asalkan baju anak anak tu berganti ye dak. haha

    ReplyDelete

Like us on Facebook